Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна отримала 40 балів з максимальних 42 в рейтингу зв'язків з інвесторами


25.10.2019 14:13

Україна поліпшила позиції і отримала 40 балів з максимальних 42 в рейтингу зв'язків з інвесторами та відкритості даних Інституту міжнародних фінансів.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.

Інститут міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF) випустив щорічний рейтинг якості взаємодії суверенних емітентів з міжнародними портфельними інвесторами і відкритості даних і визначив Україну як одну з топ 3 країн з найбільшим прогресом у відкритості даних серед країн, що розвиваються.

У 2019 році оцінка України в сфері відносин з інвесторами (investor relations, IR) виросла на 3,5 бала, збільшившись з 36,5 до 40 з максимальних 42-х. Це сталося завдяки продовженню політики відкритості та прозорості в сфері взаємодії з міжнародними портфельними інвесторами.

У нинішньому звіті IIF Україна стала однією з трьох країн разом з Ганою і Угорщиною з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних суверенними емітентами: оцінка відкритості даних зросла на 4 бали - з 32 по 36 з 44 максимальних.

Зокрема, IIF зазначив у своєму звіті, що прогрес вдалося досягти завдяки частковому впровадженню обліку за методологією IMF GFSM 2001, оприлюдненню графіка погашення державного боргу щоквартально і публікації графіка погашення валового зовнішнього боргу.

IIF розробив 20 критеріїв для оцінки практик відносин з інвесторами (IR) і 23 критерії для оцінки якості поширення даних суверенними емітентами, представлені на міжнародних ринках капіталу. Бали за кожен критерій в оцінці IR практик присвоюються на підставі його відносної важливості з точки зору інвестора.

Рекомендації IIF щодо взаємодії з інвесторами і прозорості даних для суверенних емітентів покликані запобігати кризовим ситуаціям через відкритий діалог між емітентами та інвесторами.

У 2018 році Інститут міжнародних фінансів визнав найбільший прогрес України: оцінка практик України в сфері відносин з інвесторами зросла на 20 балів, збільшившись з 16 до 36,5 з максимальних 42 після того, як Міністерство фінансів вдосконалило підходи до відносин з міжнародними портфельними інвесторами.

Інститут міжнародних фінансів (IIF) - це глобальна асоціація фінансових інститутів, яка налічує близько 450 членів з більш ніж 70 країн.

 

Джерело: Stock world


Теги: | інвестиції | інвестор | IIF | відкриті дані | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.