Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Українці задекларували майже 102 млрд грн доходів


30.01.2020 13:57

У 2019 році громадяни України подали понад 638 тисяч декларацій про майновий стан на загальну суму 101,8 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні Державної податкової служби.

Загалом було задекларовано отримані в 2018 році доходи на загальну суму 101,8 млрд грн, що на 39% більше, ніж у 2018 році по доходах, отриманих за попередній рік.

Відповідно зросла сума податку на доходи фізичних осіб, що задекларована платниками до сплати. Вона сягнула понад 3,4 млрд грн, що на 46% більше, ніж за попередній рік. Також на 63% зросла задекларована до сплати сума військового збору і склала майже 494 млн грн.

Зростання кількості поданих декларацій відбулося майже в усіх регіонах України, що вплинуло й на збільшення податкових надходжень до бюджету.

«Рівень податкової культури громадян підвищується. Доказом цього є відповідні результати. Зі свого боку, ДПС максимально сприяє інформуванню українців та забезпечує надання якісного сервісу, щоб процедура декларування була доступною та максимально зручною для всіх громадян», – зауважив очільник ДПС Сергій Верланов.

  

Джерело: веб-сайт Державної податкової служби України


Теги: | податки | доходи | гроші | багатство | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.