Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

У липні бізнес зберіг оптимістичні очікування ділової активності


02.08.2021 17:00

В липні бізнес зберіг оптимістичні оцінки і очікування ділової активності.

Про це свідчить індекс очікувань ділової активності, який вираховує Національний банк, передає StockWorld.

"Бізнес у липні зберіг позитивні оцінки економічного стану своїх підприємств і перспектив діяльності на тлі триваючого карантину. Так, індекс очікувань ділової активності в липні 2021 склав 50,8 порівняно з 51,6 в червні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що пожвавлення інвестиційної діяльності, зростання споживчого попиту, сприятлива зовнішня кон'юнктура, пом'якшення карантину і прискорення темпів вакцинації позитивно впливали на очікування підприємств усіх секторів економіки. Підприємства будівництва другий місяць поспіль оптимістично оцінюють свої результати на тлі сезонного пожвавлення діяльності з будівництва доріг і автострад, а також збільшення інвестиційного попиту на житлові та нежитлові будівлі.

Так, в липні секторний індекс склав 55,6 порівняно з 58,1 у червні. Респонденти сектора зберігають високі оцінки щодо обсягу будівництва і нових замовлень, а також значно поліпшили очікування щодо збільшення чисельності працівників.

Підприємства сфери послуг дещо послабили оптимістичні настрої щодо власних економічних перспектив: секторний індекс в липні знизився до 50.1 з 52.3 у червні. Респонденти стримано оцінюють зростання обсягів послуг, що надаються, нових замовлень і послуг в процесі виконання. У той же час вперше після вересня 2020 очікується збільшення чисельності працівників.

Очікування підприємств торгівлі за своєю економічною діяльністю хоча і покращилися порівняно з попереднім місяцем, проте ще не досягли нейтрального рівня: секторний індекс в липні виріс до 49,7 з 48,2. Респонденти оптимістично налаштовані за обсягом товарообігу і обсягу закупівлі товарів для продажу.

На тлі високих очікувань щодо зростання цін на сировину і матеріали підприємства всіх секторів економіки прогнозують подорожчання своєї продукції і послуг. Вказується, що збільшення чисельності працівників очікують підприємства будівництва і сфери послуг.

 

Джерело: StockWorld


Теги: | ділова активність | бізнес | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.