Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд направить проєкт бюджету-2021 у Раду до кінця тижня


19.11.2020 17:05

Верховна Рада до кінця цього тижня отримає від Кабміну проєкт державного бюджету на 2021 рік.

Про це заявив представник Кабміну в парламенті Василь Мокан в ефірі одного з телеканалів, передає FinClub.

За його словами, наразі уряд завершує роботу над документом.

«Міністр фінансів протягом дня, до та після засідання уряду, комунікує з МВФ з приводу проєкту бюджету. І до кінця цього тижня уряд планує подати його до другого читання у Верховну Раду», - зазначив Мокан.

Він додав, що уряд активно обговорює проєкт держбюджету, питання незалежності Національного банку та антикорупційних законопроєктів з Міжнародним валютним фондом.

«Це фактично три глобальних питання, які треба погодити з МВФ, запропонувати алгоритм розв'язання цих питань, запропонувати проєкти документів і ухвалити бюджет, і виходити на конструктив з приводу отримання траншу», - зауважив Мокан.

Верховна Рада 5 листопада схвалила проєкт бюджету-2021 у першому читанні. За нормами Бюджетного кодексу, парламент має до 1 грудня схвалити держбюджет у цілому.

Розгляд бюджету-2021 відкладався неодноразово. Зокрема тому, що до проєкту держбюджету надійшло більше 2,5 тис. правок на понад 1 трлн грн, що становить близько двох річних бюджетів.

Кабмін обіцяє врахувати частину з цих правок до держбюджету-2021.

Новий транш МВФ також прив'язаний до схвалення бюджету-2021. А інші програми міжнародної допомоги прив'язані до програми МВФ.

 

Джерело: FinClub


Теги: | МВФ | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.