Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд скасував держгарантії вкладів фізосіб в Ощадбанку


30.08.2022 17:15

Кабінет міністрів скасував державні гарантії вкладів фізичних осіб в Державному Ощадному банку і перевів їх в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це йдеться у постанові уряду №958.

Постанова закріпила положення Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб", який був ухвалений 1 квітня 2022 року.

Згідно законодавству, Ощадбанк набуває статусу учасника Фонду гарантування вкладів з дня набрання чинності цим законодавчим актом.

Змінами в статут державного банку зазначається, що вклади фізичних осіб, розміщені у банку, гарантуються в порядку і розмірах, передбачених Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб"".

З 13 квітня набув чинності Закон України №2180-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб", підписаний Президентом 12 квітня, яким гарантується 100% вкладів населення у банках на період воєнного часу.

Джерело: StockWorld

 


Теги: | Ощадбанк | Фонд гарантування | депозит | банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.