Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд призначив нові наглядові ради Приватбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку


24.05.2019 10:56

Кабінет Міністрів України призначив кандидатури незалежних членів та представників держави у наглядові ради трьох державних банків: АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк» та АТ КБ «ПриватБанк», — які розпочнуть фактичне виконання повноважень з 14 червня 2019 року.

До кожної наглядової ради увійшло шість незалежних членів та два представники держави. Строк повноважень членів наглядової ради складає три роки.

Згідно з рішенням КМУ членами наглядової ради стали:

в Приватбанку

АКЧАКОЧА Енгін (AKCAKOCA Engin), МОНЕТА Андреа (MONETA Andrea), СІЛІГ Стівен (SEELIG Steven), ІСКІ Шерон (EASKY Sharon), ШЕЙХ Надір (SHAIKH Nadir), КЛЯЙН Еран (KLEIN Eran), як незалежні члени, а представниками держави — ШЕВАЛЬОВ Артем (від КМУ) та ОЛЕКСІЄНКО Сергій (від ВРУ).

в Укрексімбанку

ТОРСТЕН Пауль (THORSTEN Paul), ФІШЕР Стівен (FISHER Steven), ЧІЧЛО Дімітрі (CHICHLO Dimitri), ГОРДІЄНКО Оляна (GORDIYENKO Olyana), КОНОВЕЦЬ Сергій (KONOVETS Sergiy), МЕНЮ Домінік (MENU Dominique) як незалежні члени, а представниками держави — БУЦА Юрій (від КМУ) та ШУЛЬГА Алла (від ВРУ).

в Ощадбанку

АДЖУНЕР Шевкі (ACUNER Sevki), АПІН Байба (APINE Baiba), РЕЗНІКОВ Олексій (REZNIKOV Оleksii), ГРІНЧЕНКО Олексій (GRINCHENKO Оleksi)i, ВАЙНШТЕЙН Міхаель (WEINSTEIN Michael), БРІГГС Пітер (BRIGGS Peter), як незалежні члени, а представниками держави — БІЛАК Даніель (від КМУ) та ВЛАСОВ Дмитро (від ВРУ).

___________________

Акчакоча Енгін 
Виконавчий директор з більш ніж 25-річним досвідом роботи в комерційному банкінгу та 15-річним досвідом роботи у проектах МВФ, Світового банку, ЄБРР.

Сіліг Стівен
Має багаторічний консультативний досвід у питаннях фінансової стабільності, урегулювання криз, реструктуризації банків, страхування депозитів в Україні, Боснії та Герцеговині, Монголії, а також в Азії, Африці та Південній Америці.

Монета Андреа
Виконавчий та Невиконавчий директор з більш ніж 25-річним досвідом роботи у провідних фінансових компаніях та управлінському консалтингу.

Іскі Шерон
Міжнародний Радник центральних банків та агентств страхування депозитів у Європі та Центральній Азії.

Шайх Надір
Має близько 39 років банківського досвіду в Citibank/ Citigroup в 7 країнах (в основному на складних ринках, що розвиваються), включаючи 6-тирічний досвід роботи в Україні (2004-2010).

Кляйн Еран
Основна експертиза зосереджена на роботі з банківськими бізнес-моделями, фінансуванні та продуктах казначейства, аналізі балансу, юридичних та регуляторних питаннях.

Торстен Пол 
Має міжнародний досвід корпоративного банкінгу та управління ризиками в таких компаніях, як Volksbank та Deutsche Bank. З 2017 року – Голова Ради директорів Банку РБК в Казахстані.

Стівен Фішер 
Вийшов на пенсію після 35-річної кар'єри в глобальному банку Citi, зокрема, був генеральним директором і керуючим директором в Україні.

Дімітрі Чічло 
Досвідчений фахівець з кібербезпеки та управління ризиками з широким міжнародним досвідом. Колишній старший радник з питань інформаційної безпеки Union Bancaire Privée у Женеві. З 2004 по 2009 працював в Україні і брав участь у різних міжнародних проектах в промисловості та банківській діяльності.

Оляна Гордієнко 
Оляна має понад 18 років юридичного досвіду в Україні, з них 15 років роботи в Baker& McKenzie, де вона стала партнером у 2013.

Домінік Меню 
Домінік Меню – банкір у відставці з 36-річним досвідом у сфері корпоративного, комерційного та інвестиційного банкінгу з глибоким практичним досвідом у сфері торгового фінансування та документарного бізнесу, експортних кредитів, управління портфелем проблемних кредитів. В Україні відігравав ключову роль у процесі придбання УкрСиббанку компанією BNP Group і став головою CІВ в Україні.

Сергій Коновець 
Сергій Коновець має понад 23-річній досвід в сфері фінансового менеджменту та контролінгу, розробці стратегій та розвитку бізнесу, який він отримав в компаніях Big-4, провідній компанії зі стратегічного консалтингу та найбільшій національній нафтогазовій компанії.

Майкл Вайнштейн 
Майкл є незалежним банкіром та фінансистом з більше ніж 30-річним досвідом роботи в сфері міжнародного банкінгу, стратегічного консультування фінансових установ та фінансування розвитку провідних установ в США, Росії, Центральній Азії, на Кавказі, у Східній та Центральній Європі, Латинській Америці.

Шевкі Аджунер 
Шевкі понад 20 років пропрацював з Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у сфері впровадження реформ інвестиційних стратегій та політик у Західній Європі, Туреччині та Україні.

Пітер Бріггз 
Пітер має більш ніж 40 річний досвід у банківській сфері, включно з 20 річним досвідом консультанта, що співпрацював з консалтинговою групою ING Group, та з іншими міжнародними фінансовими установами на ринках країн, що розвиваються, у реструктуризації та програмах до та після злиття.

Байба Апін 
Байба має більш ніж 15-річний досвід у консалтингу з інформаційних технологій та управління цифровою трансформацією в країнах пострадянського простору.

Олексій Резніков 
Олексій досвідчений український юрист зі значними правовими та політичними досягненнями в Україні за останні 15 років.

Олексій Грінченко 
Олексій має більш ніж 20-річний досвід ведення бізнесу в банківській сфері і консалтингових послугах для корпоративних клієнтів, співпрацюючи як з багатонаціональними, так і з українськими ведучими компаніями.

Представники держави

Сергій Олексієнко– представник від Комітету Верховної Ради України.
Має більш ніж 20 років досвіду роботи на керівних посадах провідних інвестиційних компаній України. Організував низку угод злиття та поглинання (M&A) або залучення капіталу компаніями України загальною вартістю близько 3 млрд. дол. США. Має досвід структурування багатьох знакових угод ринку капіталу України.

Артем Шевальов– представник від Кабінету Міністрів України.
Має значний досвід роботи у міжнародному публічному банківському середовищі на перетині приватного та державного секторів. Стояв біля витоків реформи державного банківського сектору в Україні та був одним з основних ідеологів та авторів Засад стратегічного реформування державного банківського сектору (2016).

Алла Шульга- представник від Комітету Верховної Ради України.
Має понад 25-ти річний досвід роботи в банківській системі, з них понад 18 на керівних посадах. Глибоке розуміння особливостей функціонування банківського ринку України дозволило здійснити значний внесок в реформування банківської системи під час роботи на посаді Директора Генерального департаменту банківського нагляду, члена Правління Національного банку України.
Досвідчений фахівець в питаннях роботи з проблемними активами.

Юрій Буца– представник від Кабінету Міністрів України.
Юрій Буца має багаторічний досвід роботи на фінансовому ринку, в тому числі на Варшавській фондовій біржі, де супроводжував залучення капіталу українськими компаніями. Під час роботи в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку координував імплементацію регулювання ЄС в українське корпоративне законодавство. Останні три роки працював на керівних посадах в Міністерстві фінансів України, де відповідав за залучення фінансування міжнародних фінансових організацій та управління державним боргом.

Дмитро Власов- представник від Комітету Верховної Ради України.
Дмитро є досвідченим управлінцем і консультантом, який має більше ніж 20-ти річний досвід роботи у банківському та корпоративному секторах. Надає послуги з фінансового та стратегічного консалтингу. Має досвід щодо консультування клієнтів у вирішенні складних питань і супроводження організаційних змін в компаніях і банках.

Даніель Білак– представник від Кабінету Міністрів України.
Канадський кваліфікований юрист зіспеціалізацією в банківському праві, неплатоспроможності та реструктуризації боргів і має більше 28 років досвіду роботи в Україні, зокрема у якості юридичного радника міжнародних компаній в сферах енергетики, агробізнесу, інфраструктури та інноваційної технології.

 

Джерело: веб-сайт Міністерства фінансів України


Теги: | Приватбанк | Укрексімбанк | Ощадбанк | Кабмін | банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.