Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд встановив рівень зарплат керівників держкомпаній


04.03.2020 13:08

Розмір місячної заробітної плати керівника державної компанії в контракті не повинен перевищувати 1,25 млн грн.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №141 від 5 лютого, опублікованій на Урядовому порталі.

«Установити, що місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1 250 тис. грн», - йдеться в документі.

Цією постановою уряд також переглянув умови виплат членам наглядових рад, прив'язавши їх до середньомісячної зарплати в галузі за підсумками попереднього кварталу: від 5 середніх зарплат з річним обігом до 1 млрд грн до 22 зарплат при виручці понад 20 млрд грн на рік.

Раніше річні виплати членам наглядових рад були обмежені 548 тис. грн (45,7 тис. грн на місяць) при виручці держкомпанії до 950 млн грн на рік та до 6,328 млн грн (527 тис. грн на місяць) при виручці від 31,64 млрд грн на рік.

При цьому Кабмін прибрав 10% доплати членам наглядових рад за участь у роботі комітетів.

Уряд також рекомендував держорганам і наглядовим радам переглянути контракти з керівниками держкомпаній і членами наглядових рад, укладені до набрання чинності цієї постанови.

Згідно рішенню уряду, зарплата всіх перших посад у Кабміні буде прив'язана до середньої зарплати в Україні. Прем'єр і міністри будуть отримувати 5 середніх зарплат; заступники міністрів - 4,5. Максимальна премія має бути не більше, ніж один оклад.

У грудні 2019 року середня зарплата в Україні становила 12 264 грн, тому зарплати міністрів можуть становити по 61,2 тис. грн. При цьому премії не повинні перевищувати оклад. Це означає, що міністри зможуть отримувати до 122,4 тис. грн на місяць.

За даними Держстату, заробітну плату від 15 тисяч грн у грудні минулого року отримали близько 9,5% українців.

Нагадаємо, уряд у січні 2020 року змінив принципи оплати праці та встановив новий рівень окладів і премій для міністрів, їх заступників та інших високопосадовців. Наприклад, міністри мали отримувати по 33,6 тис. грн (без врахування надбавок і премій).

Після цього президент Володимир Зеленський доручив Гончаруку зробити зарплати нормальними, а прем'єр доручив Мінекономрозвитку переглянути заробітні плати топменеджерів і членів наглядових рад держкомпаній і зробити їх конкурентними та справедливими.

 

Джерело: Урядовий портал, Фінансовий клуб


Теги: | зарплата | бюджет | держава |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.