Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд затвердив положення про Офіс фінансового контролю


20.02.2020 12:00

Кабінет Міністрів 19 лютого затвердив Положення про Офіс фінансового контролю.

У положенні йдеться, що Офіс фінконтролю здійснюватиме контрольні заходи у міністерствах, інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, бюджетних установах, суб’єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували) кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування або використовують (використовували) державне чи комунальне майно.

Контрольні заходи також здійснюватимуться у суб’єктах господарської діяльності незалежно від форми власності за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Новостворений орган відповідатиме, зокрема, за перевірку:

- використання і збереження державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, у тому числі цільового, ефективного та результативного використання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів;

- дотримання законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих бюджетів;

- дотримання законодавства про закупівлі;

- цільового використання і своєчасного повернення кредитів (позик), отриманих під державні (місцеві) гарантії;

- реалізації інвестиційних проектів, інших проектів (програм), що підтримуються міжнародними організаціями;

- законності та правомірності витрат бенефіціарів (партнерів) в межах виконання спільних операційних програм прикордонного та транскордонного співробітництва;

- стану і достовірності бухгалтерського обліку і фінансової звітності.

У положенні передбачено реалізацію інституту фінансової аналітики, тобто проведення аналізу ризиків щодо управління ресурсами держави з подальшим здійсненням контрольних заходів за високоризиковими операціями.

Це дозволить рухатися до автоматизації процесів та опрацювання інформації в інформаційно-аналітичних системах Офісу фінконтролю.

Нагадаємо, що 6 лютого міністерка фінансів Оксана Маркарова представила колективу голову Офісу фінансового контролю Ігоря Буграка.

 

Джерело: Урядовий портал


Теги: | Офіс фінансового контролю | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.