Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Валютні виплати України за держборгом перевищать $10 млрд у найближчі 12 місяців, - НБУ


29.06.2021 14:46

Валютні виплати України за державним боргом перевищать $10 млрд у найближчі 12 місяців.

Відповідна інформація міститься у червневому звіті Національного банку України про фінансову стабільність, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Протягом наступних 12 місяців тільки валютні виплати уряду та НБУ за державним і гарантованим боргом перевищать $10 млрд. У гривневому сегменті ринку погашення основного боргу та відсотків у другому півріччі перевищать 130 млрд грн", - наведено статистику на сайті центробанку.

Як зазначив регулятор, графік боргових виплат у найближчі три роки залишається напруженим. Однак навантаження розподілено переважно рівномірно, що не має створити значних проблем Міністерству фінансів. Хоча все ж середні обсяги аукціонів мають зрости.

Згідно зі звітом, потреби у фінансуванні може пом'якшити обговорювана Міжнародним валютним фондом (МВФ) додаткова емісія спеціальних прав запозичення (СПЗ) на суму $650 млрд для підтримки відновлення світової економіки.

"У разі затвердження емісії Радою директорів МВФ Україна збільшить свої міжнародні резерви на суму майже $2,7 млрд. Однак є ймовірність, що ці кошти надійдуть після періоду пікових виплат у вересні, немає однозначної відповіді про можливість їх використання для фінансування дефіциту бюджету", - зазначено у звіті НБУ.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | НБУ | Мінфін | державний борг | МВФ | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.