Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Валютний ринок України спокійно відреагував на розпуск ВР, - НБУ


24.05.2019 12:24

Якоїсь значної реакції на валютному ринку України на рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів немає, заявив заступник глави Нацбанку Олег Чурій агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я не бачу реакції на розпуск Ради на внутрішньому ринку. Є коливання, але це навряд чи пов'язано з якимись політичними речами", - сказав він у кулуарах Шведсько-українського бізнес-форуму в Києві в четвер.

За словами Чурія, нині зріс вплив такого чинника, як репатріація дивідендів, оскільки затверджують аудиторські звіти, і збори акціонерів ухвалюють рішення про їх виплату.

З іншого боку, значущим чинником залишається приплив нерезидентів у держоблігації, зокрема завдяки початку роботи через Clearstream.

"У нас курс визначається не рухом капіталу, як у розвинених країнах, а реальними експортно-імпортними, борговими операціями загалом", - зазначив Чурій.

За його словами, з припливом нерезидентів складова ринку капіталу у впливі на ситуацію зростатиме. "Тоді ми зможемо побачити такі коливання, як були вчора на ринку єврооблігацій України, де найбільш довгі папери просіли в ціні до 1%", - зазначив Чурій.

Нагадаємо, єврооблігації України за підсумками середи, 22 травня, подешевшали на 0,1-1% залежно від терміну погашення, а прибутковість їхня зросла на 0,1-0,15 процентних пункту.

Учасники ринку називають основними причинами негативної динаміки на ринку новини, які звучали в середу, про можливе дострокове згортання через розпуск ВР і відставку уряду місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), що 21 травня розпочала роботу в Києві за оцінкою програми standby. Представництво МВФ в Україні повідомило, що експерти фонду продовжують роботу.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Верховная Рада | валюта | гривня | НБУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.