Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Верховна Рада скасувала перелік заборонених до приватизації держкомпаній


04.10.2019 12:24

Верховна Рада скасувала перелік заборонених до приватизації державних підприємств, ухваливши в середу, 2 жовтня, законопроект №1054-1 у цілому з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

За цей законопроект у другому читанні проголосували 250 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

"До другого читання ми внесли запобіжники, що не дозволять відправити на банкрутство держпідприємства, які всі ці роки штучно накачувалися боргами. Ми впроваджуємо мораторій на стягнення майна за борги та порушення справ про банкрутство на три роки", - цитує агентство "Інтерфакс-Україна" заступницю глави комітету з питань економічного розвитку Роксолану Підласу ("Слуга народу").

Комітет урахував 13 із 25 поправок, що надійшли до другого читання.

Згідно з текстом законопроекту, підготовленого до другого читання, парламент зобов'язує Кабінет Міністрів протягом трьох місяців з моменту набуття законом чинності розробити й подати на розгляд парламенту перелік стратегічних підприємств, де держава не може продати контрольний пакет акцій.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Верховна Рада | приватизація | держпідприємства |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.