Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Верховна Рада відтермінувала проведення загальних зборів і розкриття інформації за 2019 рік через карантин


31.03.2020 01:28

Верховна Рада проголосувала за підготовлені за участі фахівців НКЦПФР зміни до законодавства, які дозволяють змінити порядок та строки проведення річних загальних зборів за результатами 2019 року і строки розкриття річної інформації у зв’язку із поширенням на території України коронавірусної хвороби COVID-19.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019) (реєстраційний номер 3275) підтримало 312 народних депутатів.

Завдяки цим змінам акціонерні товариства мають право провести річні загальні збори акціонерів за результатами 2019 року у строк не пізніше трьох місяців після дати завершення карантину. Якщо ж через дію обмежувальних заходів провести загальні збори акціонерів в очній формі буде неможливим, то загальні збори можуть бути проведені дистанційно згідно із тимчасовим порядком дистанційного проведення загальних зборів, що розробить і затвердить своїм рішенням НКЦПФР. Річна інформація повинна бути розкрита акціонерними товариствами протягом п’яти робочих днів після дати проведення загальних зборів акціонерів.

Народні депутати проголосували за аналогічні зміни законодавства для інститутів спільного інвестування, зокрема корпоративних фондів, а також для товариств з обмеженою відповідальністю, які є емітентами цінних паперів.

Професійні учасники фондового ринку, які не є емітентами цінних паперів, матимуть додатково три місяці після дати завершення карантину для оприлюднення фінансової звітності за 2019 рік або консолідованої фінансової звітності за 2019 рік разом з аудиторським звітом (але вони повинні зробити це не пізніше 31 грудня 2020 року).

Передбачені цим законом нормативно-правові акти будуть розроблені і прийняті НКЦПФР в стислі строки і не підлягатимуть державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

«У нас уже готові напрацювання щодо нового тимчасового порядку дистанційного проведення загальних зборів. Ми зможемо оперативно фіналізувати документи і затвердити їх найближчим часом на засіданні регулятора. Після публікації документів на офіційному сайті та відповідного набуття ними чинності ми через офіційні канали повідомимо про новий порядок і терміни всіх емітентів, які розкривають свою інформацію у Загальнодоступній базі даних Комісії про ринок цінних паперів», – розповів про наступні дії регулятора Максим Лібанов, Член НКЦПФР.

    

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | збори | звітність | карантин | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.