Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Відбулось перше засідання Консультаційної ради з питань регулювання віртуальних активів


08.12.2022 08:58

01 грудня 2022 року, відбулось перше засідання Консультаційної ради з питань регулювання віртуальних активів, організоване НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку).

Участь у заході взяли представники Офісу Президента, керівництво та фахівці НКЦПФР, спеціалісти Національного банку України, представники депутатського корпусу, профільних органів, провідних фахівців ринку та інші зацікавлені учасники.

Ростислав Шурма, заступник Керівника Офісу Президента України, під час засідання зазначив: «Сьогодні ми повинні сконцентрувати свої зусилля на спільній роботі по запровадженню ринку віртуальних активів в Україні. У нас є відповідальний орган – це Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, яка активно вже працює з міжнародними партнерами та профільними органами. Але має бути максимальна залученість всіх сторін до цього процесу, адже ми працюємо на результат вже зараз».

Руслан Магомедов, Голова НКЦПФР, зі свого боку повідомив: «Комісія активно працює з міжнародними колегами із Ernst&Young, за підтримки проєкту USAID Financial Sector Reform, та іншими профільними органами над імплементацією європейського регламенту MiCA в український ринок віртуальних активів. І ми вдячні за ті результати, що маємо сьогодні та експертизу, яку отримали. Саме ці спільні напрацювання стануть фундаментом ключових змін до основного закону про віртуальні активи та Податкового кодексу України».

Ярослав Железняк, народний депутат України, зауважив: «Наш комітет і я особисто готові підтримати та допомогти команді Комісії у роботі над законодавчими та податковими змінами задля запуску ринку віртуальних активів в Україні. Мета проста – зробити обіг крипти в Україні легальним та безпечним, але за принципом «не нашкодь», щоб ринок отримав не зарегульованість, а стимули для розвитку та конкурентні переваги. Це важливий для нашої країни крок вперед як з економічної точки зору, так із міжнародної».

Під час засідання учасники обговорили важливість швидкого запуску ринку віртуальних активів в Україні та напрямки діяльності, розглянули Європейський регламент MiCA (Markets in Crypto assets). Також ознайомились з вже розробленими змінами до статей щодо сфери застосування, визначення термінів базового закону «Про віртуальні активи» та концепцією оподаткування.

Нагадаємо, що основним завданням Консультаційної ради є розробка та узгодження законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування операцій з віртуальними активами та змін до Закону України «Про віртуальні активи». А також узгодження інших питань щодо нормативного врегулювання діяльності на ринку віртуальних активів.

Для Комісії важлива та цікава думка всіх сторін процесу, тому вона продовжить активно працювати в рамках Ради для отримання якісної експертизи та професійної оцінки у напрямку впровадження віртуальних активів.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | засідання | активи | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.