Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В SMIDA XML Reports реалізовано можливість формування звітів аудиторів та нерегулярної і особливої інформації емітентів


06.08.2020 13:06

Шановні клієнти!

В електронному сервісі SMIDA XML Reports на сайті Smida.gov.ua реалізовано можливість формування нерегулярної і особливої інформації емітентів цінних паперів (з опцією роздрукування звіту в паперовому вигляді), а також звітів суб’єктів аудиторської діяльності, які надають послуги з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємствам, що становлять суспільний інтерес, нагляд за якими здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Крім того, доопрацьовано інтерфейс електронного сервісу. Зокрема, на сторінці формування звітності з’явилась кнопка «вгору», натискання якої повертає користувача до реквізитів звіту, що зручно при заповненні великого масиву даних.

Також тепер користувачеві відображаються примітки із нормативних актів та пояснення щодо процесу формування звіту.

Відтепер пункти в випадаючих списках автоматично сортуються за алфавітом.  Також з'явилась можливість звужувати списки за значенням, яке вводиться користувачем.

Інтерфейс електронного сервісу адаптовано до екранів комп’ютерів з низькою роздільною здатністю.

Нагадаємо, в  SMIDA XML Reports реалізовано функціонал валідації веб-форми відповідно до схем звітів. Це дозволяє уникати помилок при складанні звіту: поля з помилками візуально виділяються на інтерфейсі, що унеможливлює формування невалідного документу.

У подальшому сервіс буде розширено можливостями складання будь-якої XML-звітності суб’єктів, що звітують до НКЦПФР.  А «Кабінет інформаційних послуг» на сайті SMIDA буде доповнено новим розділом «Збережені звіти», що міститиме XML файли, завантажені або створені користувачем.  Збережені звіти можна буде переглядати, редагувати та видаляти.

Для швидкої реєстрації та безпомилкового подання звітності - до послуг користувачів «Кабінету інформаційних послуг» пропонується Інструкція користувачаПідтримка технічних спеціалістів, а також електронна форма зворотнього зв’язку.

Отже, наразі веб-застосунок SMIDA XML Reports дозволяє формувати у форматі XML електронні форми інформації:

  • що розкривається емітентами цінних паперів відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 03.12.2013 №2826: регулярної (квартальної, річної) та нерегулярної (особливої);
  • що подається учасниками фондового ринку відповідно до вимог Порядку ведення обліку програмних продуктів на фондовому ринку, затвердженого рішенням НКЦПФР від 13.11.2012 №1617;
  • що подається суб’єктом аудиторської діяльності, який надає послуги з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємству, що становить суспільний інтерес, відповідно до рішення НКЦПФР від 14.11.2019 № 694.

Теги: | SMIDA XML Reports | звіт | аудитор | емітент |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.