Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В SMIDA XML Reports реалізовано можливість формування звітів професійних учасників щодо програмних продуктів


13.07.2020 14:54

Шановні клієнти!

В електронному сервісі SMIDA XML Reports на сайті Smida.gov.ua реалізовано можливість формування звітів щодо спеціалізованих програмних продуктів, які створено для використання на фондовому ринку та/або які використовуються учасниками фондового ринку при здійсненні професійної діяльності.

Для формування відповідного звіту необхідно: в розділі «Звітність» - пункті «Оберіть тип звіту та звітний період» - полі «Тип інформації» обрати варіант «Інформація про програмні продукти», і продовжити заповнювати звітну форму.

Нагадаємо, 03.07.2020 набрало чинності рішення НКЦПФР від 29.04.2020 №211 «Про внесення змін до Порядку ведення обліку програмних продуктів на фондовому ринку», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 17.06.2020 за №538/34821.

Зазначений Порядок опублікований в Офіційному віснику України за №51 від 03.07.2020.

Порядок визначає процедуру подання до Комісії інформації про програмні продукти, які створено для використання на фондовому ринку, та/або які використовуються учасниками фондового ринку при здійсненні професійної діяльності, порядок внесення змін до інформації про такі програмні продукти та порядок ведення Комісією обліку програмних продуктів на фондовому ринку.

Відповідно до пункту 4 цього рішення професійним учасникам фондового ринку у термін до 01.08.2020 необхідно подати інформацію про спеціалізовані програмні продукти до Комісії.

Відповідно до пункту 6 Порядку інформація про програмні продукти подається до Комісії в електронній формі у вигляді електронного документа відповідно до Положення про подання адміністративних даних та інформації, затвердженого рішенням Комісії від 13.05.2011 №492, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.06.2011 за №789/19527.

Опис розділів та схем XML файлів електронної форми інформації до Порядку ведення обліку програмних продуктів на фондовому ринку затверджений наказом голови Комісії від 02.07.2020 №76 «Щодо затвердження Опису розділів та схем ХМL файлів електронної форми інформації про програмний продукт відповідно до Порядку ведення обліку програмних продуктів на фондовому ринку».

Із зазначеним наказом можна ознайомитись на офіційному вебсайті Комісії в розділі: «Для учасників ринку» – «Шаблони файлів XML».


Теги: | СПП | програмний продукт | звіт | SMIDA XML Reports |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.