Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В SMIDA XML Reports реалізовано можливість формування звітів СРО та ОПУ


23.10.2020 17:01

Шановні клієнти!

В електронному сервісі SMIDA XML Reports на сайті Smida.gov.ua реалізовано можливість формування звітності саморегулівними організаціями та об’єднаннями професійних учасників фондового ринку.

Крім того, доопрацьовано інтерфейс електронного сервісу. Зокрема, задля зручності взаємодії користувача з техпідтримкою доопрацьовано функціонал кнопки «Згенерувати». Тепер при натисканні на цю кнопку користувач отримує три файли: Report.XML (для подачі в НКЦПФР та публікації в ЗБД), Report.PDF (для звітів, щодо яких нормативними актами передбачено опублікування і є затверджені формати друкованих форм), а також Report-Final.json (чернетка, що відповідає згенерованому звіту, яку можна в разі проблем направити техпідтримці). Адміністратор має можливість завантажити таку чернетку в своєму інтерфейсі та проконсультувати користувача.

До слова, роботу з чернетками (json) теж вдосконалено. Тепер для заповнення звіту можна використовувати чернетку за минулий період, якщо схема звітності не змінювалася. При завантаженні чернетки дозволяється вибрати лише дати в рамках часу дії схеми.

Також з'явилась кнопка "Роздрукувати", по кліку на яку користувач зберігає файл Report_Print_Default.PDF. Файл являє собою друковану форму нейтрального формату, яка містить всі назви звіту і період, а також всі занесені до звіту дані - їх можна прочитати, перевірити і роздрукувати.

Нагадаємо, в серпні в SMIDA XML Reports було реалізовано можливість формування нерегулярної і особливої інформації емітентів цінних паперів (з опцією роздрукування звіту в паперовому вигляді), а також звітів суб’єктів аудиторської діяльності, які надають послуги з обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємствам, що становлять суспільний інтерес, нагляд за якими здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Раніше в електронному сервісі було реалізовано функціонал валідації веб-форми відповідно до схем звітів. Це дозволяє уникати помилок при складанні звіту: поля з помилками візуально виділяються на інтерфейсі, що унеможливлює формування невалідного документу.

У подальшому сервіс буде розширено можливостями складання будь-якої XML-звітності суб’єктів, що звітують до НКЦПФР.  А «Кабінет інформаційних послуг» на сайті SMIDA буде доповнено новим розділом «Збережені звіти», що міститиме XML файли, завантажені або створені користувачем.  Збережені звіти можна буде переглядати, редагувати та видаляти.

Для швидкої реєстрації та безпомилкового подання звітності - до послуг користувачів «Кабінету інформаційних послуг» пропонується Інструкція користувачаелектронна форма зворотнього зв’язку, а також допомога Відділу по роботі з клієнтами.

 

З повагою, команда розробників ДУ АРІФРУ


Теги: | SMIDA XML Reports | СРО | ОПУ | звітність | Кабінет | інформаційні послуги |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.