Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В Україні запрацює система управління ліквідністю


25.05.2021 11:47

У рамках проєктів з цифрового розвитку в Україні запрацює електронна система управління ліквідністю «Є-ліквідність».

Про це йшлося під час обговорення проєкту порядку обміну інформацією між Мінфіном та суб’єктами, відповідальними за рух коштів через Єдиний казначейський рахунок для цілей управління ліквідністю, пише FinClub.

Запуск електронної системи управління ліквідністю створить можливості для держави в подальшому максимально точно здійснювати прогнозування залишків коштів на єдиному казначейському рахунку.

Захід відбувся під головуванням заступника міністра фінансів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександра Грубіяна. У заході взяли участь спеціалісти відділу управління ліквідністю та ІТ-фахівці Мінфіну, представники Держказначейства та ДУ «Відкриті публічні фінанси».

Учасники заходу зокрема обговорили можливості напрацювання спільного проекту нормативно правового забезпечення, яке буде регулювати питання постачання інформації від розпорядників коштів (адміністраторів податків і зборів) до електронної системи.

Учасники також розглянули сильні та слабкі сторони різних підходів до системи збору інформації, необхідної для прогнозування руху коштів через ЄКР, та рівня її деталізації. У результаті було визначено оптимальну модель побудови системи збору інформації, яку буде взято за основу при доопрацюванні вказаного вище порядку.

Також досягнуто домовленостей щодо подальшого залучення усіх відповідальних виконавців бюджетних програм державного бюджету, які зможуть покращити якість прогнозування стану ліквідності у сфері державних фінансів.

Учасники зустрічі відзначили, що запуск е-системи управління ліквідністю створить можливості для держави в подальшому максимально точно здійснювати прогнозування залишків коштів на ЄКР.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальших спільних заходів із запровадження електронної системи «Є-ліквідність».

 

Джерело: FinClub


Теги: | ліквідність | ЄКР | казначейство | фінанси | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.