Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Зеленський пропонує податкову амністію під 5-9% та пільгову під 2,5% в ОВДП


01.03.2021 16:07

Президентські законопроекти пропонують податкову амністію зі ставкою спеціального збору на одноразове декларування 5% для валютних цінностей, розміщених на банківських рахунках в Україні, та інших активів в Україні, а також за ставкою 9% для валюти на банківських рахунках та інших активів, які перебувають за кордоном.

Про це свідчать матеріали, розміщені головою комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим у його Telegram-каналі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому під час купівлі ОВДП із 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року до подання декларації пропонується застосовувати ставку 2,5%.

Згідно з представленими матеріалами, під амністію можуть потрапляти активи в Україні або за кордоном, придбані в рахунок доходів, які не були задекларовані за будь-який податковий період станом на 1 січня 2021 року. А скористатися таким механізмом можуть українські фізичні особи, а також нерезиденти, які на момент придбання активів або доходів були резидентами.

"Активи, що підлягають декларуванню: будь-які активи, у тому числі рухоме/нерухоме майно, цінні папери, корпоративні права, щодо яких суб'єкт декларування є власником або від яких має право отримувати дохід", - йдеться в матеріалах.

Пакет законопроектів також передбачає термін подання декларації з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022-го.

При цьому пропонується встановити, що не потребують подання спецдекларації такі активи:

- нерухомість (квартира до 120 кв. м, будинок до 240 кв. м, нежитлове приміщення до 60 кв. м, земельна ділянка у рамках нормативів безоплатної приватизації);

- один транспортний засіб, що є в реєстрі (окрім тих, які призначені для перевезення 10 осіб і більше або з об'ємом двигуна, вище ніж 3 тис. куб. см, або середня ринкова вартість якого вище 375 м. з. п., також підлягають декларуванню літаки, вертольоти, яхти, катери);

- інші активи сумарною вартістю до 400 тис. грн.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | амністія | податок | ОВДП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.