Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Огляд ринку акцій за 22 грудня 2020 року


23.12.2020 20:00

Щоденний огляд ринку акцій від компанії КІНТО станом на 23.12.2020

 

З новин варто звернути увагу на вчорашні доволі вдалі по загальній залученій сумі первинні аукціони Мінфіну з розміщення ОВДП. Ріст дохідності на них був мінімальним і малопомітним.

Завершились взаємні розрахунки між держбюджетом, "Нафтогаз України" та ПАТ "Укрнафта" і податкова заборгованість останньої погашена. В результаті, щоправда у "Укрнафти" з’явилась нова заборгованість в розмірі 23,5 млрд гривень за газ майбутнього видобутку.

Енегохолдінг ДТЕК Ріната Ахметова зацікавлений в придбанні нових активів розподільчих електромереж в Україні, заявив генеральний директор компанії Максим Тимченко.

Новина згадується також в контексті оголошення «Житомиробленерго» та «Кіровоградобленерго» про проведення ними 28 грудня 2020 року зборів акціонерів з порядком денним «Про збільшення статутного капіталу Товариства», а також нових тарифів операторів систем розподілу електроенергії на 2021 рік з урахуванням стимулюючого тарифоутворення (RAB-тарифи), які дуже сильно збільшують оцінку акцій компаній сектору.

Міжнародні резерви України зросли до понад $28 млрд.

Вчора індекс Української оновив свій максимум за останні дев’ять місяців – з початку березня поточного року.

Більше про це та інше в дайджесті фінансових та економічних новин - після огляду ситуації на фінансових ринках.

І, як практично завжди по середам, якщо не було у вівторок, огляд починається з короткого ілюстрованого таблицями та графікам опису того, що відбулось в сегменті акцій на місцевих біржах на минулому тижні.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Спершу огляд динаміки ринку місцевих акцій за минулий тиждень.

Результати торгів акціями в Україні на минулому тижні, закінчуючи цим понеділком, відображені на Рис. 1-5. Дані включають і порівняння з міжнародними ринками акцій (Рис. 1), і динаміку цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі та біржі ПФТС за минулі чотири тижні.

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі за минулий тиждень та обсяги торгів на УБ за минулі чотири тижні.

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі за минулий тиждень та обсяги торгів на УБ за минулі чотири тижні

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на біржі ПФТС за минулий тиждень та обсяги торгів на ПФТС за минулі чотири тижні

Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі за минулий тиждень

Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі з початку року

За вчора значення індексу ПФТС не змінилось. Це був його шістнадцятий торговий день без змін, три календарних тижні, щоб ще чіткіше з 1 грудня включно.

Минулого дня на біржі ПФТС відбулось три угоди з акціями і всі три по безадресним заявкам. Це були: угода з акціями банку «Південний» обсягом 26,7 тисяч гривень в грошовому вираженні та дві угоди з акціями шахтоуправління «Покровське» на загальну суму 4,5 тисячі гривень.

Ціна акцій шахтоуправління «Покровське» по останній угоді склала 4,0 гривень за акцію, середньозважена а минулий день на ПФТС – 4,75 гривень.

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,6% після зниження попереднього дня і оновив свій максимум за останні дев’ять місяців – з початку березня поточного року.

Звертає на себе увагу ріст ціни «Укрнафти», дуже ймовірно через новини про розрахунок за податковим боргом.

Вчора на Українській біржі відбулось вісім угод з акціями п’яти емітентів. Результати цих угод представлені в двох Таблицях нижче.

 

Крім цього, вчора без угод по безадресним заявкам на Українській біржі:

  • на 1,5% підросли котирування акцій «Центренерго» - до 6,85 гривень за акцію;
  • та на 0,6% опустились котирування акцій компанії «Турбоатому», до 8,25 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, минулого дня на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Ціни українських державних облігацій після певного зниження стабілізувались.

Цього понеділка на «дальньому» кінці кривої дохідність ОЗДП номінованих в доларах США складала 6,22-6,33%, вчора - 6,27-6,35%, що ще близько до мінімального значення з лютого 2020 року.

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33

Сьогодні на вторинному ринку декларовані Райффайзен Банк Аваль дохідності ОВДП не змінюються.

Вони дещо зросли у минулу середу після аукціонів Мінфіну минулого вівторка на якому міністерство пішло на певне відносно невелике збільшення дохідності для залучення більших коштів.

Ріст декларованих дохідностей на вторинному ринку був ще меншим. Можна говорити про те, що крім однієї точки зростання (+0,3%), ріст склав десь усереднено 0,10%, що менше, ніж на первинних аукціонах – характерна цифра 0,20%.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» та «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є зараз максимальною і складає по пропозиціям 12,00% (раніше - 11,90%).

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Валютний ринок

Курс гривні на міжбанку по відношенню до долара США і євро ослаб за останні чотири робочі дні, Рис. 6.

Березневі ф’ючерси гривня – долар США на Українській біржі вказують на те, що гривня буде незначно слабшати на початку наступного року.

Курс EUR / USD знаходиться зараз трохи нижче відмітки 1,22.

Світові ринки акцій

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,2%, індекс Dow Jones Industrial Average втратив 0,7%, Nasdaq Composite підріс на 0,5%, Рис. 7.

Сьогодні широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 продовжує вчорашнє відновлення і додає 0,4%.

Ф’ючерси на основні фондові індекси США також зростають в межах 0,2-0,3%.

Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, після вчорашнього зниження на 0,7% сьогодні додає 0,6%.

 

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

Фінанси.

Вчора відбулись чергові первинні аукціони Міністерства фінансів України з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП).

За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 22 грудня 2020 року, до державного бюджету було залучено 22,209 мільярдів гривень (за курсом НБУ), повідомив Мінфін.

Це дуже солідна сума, хоча й в 2,3 рази менша, ніж на рекордних за загальній залученій сумі коштів на аукціонах попереднього тижня (51,439 мільярдів гривень).

З суми залучених коштів - 18,3 млрд грн (82,5% залучених коштів) у гривні, 138,5 млн в доларах США був проданий один випуск.

Попит на ОВДП в гривні, як і раніше був зосереджений у паперах терміном погашення до року - 75,1% від загального обсягу гривневих паперів проти 77% тиждень тому.

Серед більш "довгих" паперів найбільше вдалося реалізувати 4-річних - 2,17 млрд грн (за номіналом) і 1,5-річних - 1,51 млрд грн.

Середньозважені дохідності при розміщенні практично мало змінились в порівнянні з минулим тижнем. Ріст склав 0,02-0,15% (0,06-0,07%), Рис.8 та Рис. 9.

Дохідність доларових паперів залишилась на рівні 3,80%.

***

Національний банк України бачить ризик невиконання плану за доходами в держбюджеті на 2021 рік, зокрема в частині перерахування прибутку центробанком, зазначено у звіті про фінансову стабільність за грудень 2020 року.

Раніше в НБУ вже зазначали, що план за відрахуваннями НБУ в держбюджет-2021 розміром 33 млрд грн завищений приблизно на 10 млрд грн.

При цьому запланований дефіцит держбюджету наступного року є значним і в абсолютних показниках - 246,6 млрд грн, і у відносних - близько 5,5% ВВП, зазначив НБУ в звіті.

"Спроможність уряду його профінансувати безпосередньо буде залежати від доступу до позик на зовнішніх ринках і позик від міжнародних фінансових організацій", - наголосив центробанк.

При цьому чистий обсяг кредитів має становити 233,4 млрд грн, з яких 55% - ОВДП. Такий обсяг запозичень на внутрішньому ринку малоймовірний без повернення в цей ринок іноземних портфельних інвесторів, зазначив регулятор.

Коментар. Виконання бюджету є дуже важливим чинником для дохідності ОВДП в гривні та є важливим чинником для курсу гривні по відношенню до твердих валют.

***

«Підсумки дискусії членів Комітету з монетарної політики Національного банку України щодо рівня облікової ставки». 21 груд. 2020 12:00

«Усі присутні члени КМП висловилися за збереження облікової ставки на рівні 6%».

«Поточний розвиток подій виглядає близьким до базового макроекономічного сценарію Національного банку (Інфляційний звіт, жовтень 2020 року). Він передбачає подальше зростання економіки в наступні роки й тимчасовий вихід інфляції за верхню межу цільового діапазону 5 +/- 1 в.п. у 2021 році з поверненням до цілі в 2022 році».

«Більшість членів КМП припустили підвищення облікової ставки в 2021 році. На їх думку, інфляційна динаміка в умовах пожвавлення економіки загалом відповідатиме базовому макроекономічному сценарію… Прогнози цих членів КМП щодо облікової ставки на кінець 2021 року варіювалися в діапазоні 6,5%-7,5%, але загалом ближче до верхньої межі».

«Натомість декілька учасників дискусії вважають, що вихід економіки на траєкторію сталого зростання може виявитися складнішим…. У таких умовах інфляційний тиск буде слабшим, а Національний банк зможе підтримати економіку нижчою обліковою ставкою. Втім, на їх думку, потенціал такого зниження є досить обмеженим – на рівні 0,5-1 в.п.»

Коментар. Ставка НБУ ключовим чином впливає на проценти по депозитах та є важливим чинником для процентів по кредитам (разом з ризиками кредитування).

***

Міжнародні резерви України зросли до понад $28 млрд, що на 7,3% більше, ніж станом на 1 грудня 2020 року ($26 млрд 135,7 млн в еквіваленті), повідомив голова Ради Нацбанку України Богдан Данилишин.

***

Цитата з огляду Райффайзен Банк Аваль за листопад 2020 року.

«Грошова база та грошові агрегати продовжили збільшуватися високими темпами. У жовтні грошова база продовжила зростати, збільшившись на 2,4% м/м до 581,7 млрд грн. Темпи річного зростання прискорились з 28,8% до 31,7%. Аналогічні процеси були характерними й для динаміки грошових агрегатів, зокрема М0 також збільшився за місяць на 2,4% та 36,2% у річному вимірі, а М3, відповідно, на 1,9% м/м та 31,8%р/р. Подібне зростання відбувалося й під час фінансової кризи 2008-2009рр., але на відміну від нього поточна ситуація не супроводжується стрімкою девальвацією національної валюти, а пришвидшення темпів збільшення грошової бази та М0 з березня 2020р. є проявом достатньо раціональної реакції економічних агентів на підвищення невизначеності на фоні поширення пандемії та запровадження карантинних обмежень».

Новини емітентів, акції яких торгуються на місцевих біржах

Взаємні розрахунки між держбюджетом, "Нафтогаз України" та ПАТ "Укрнафта" завершено, повідомила прес-служба НАК у вівторок.

Група "Нафтогаз" заплатила "Укрнафті" компенсацію 12,5 млрд гривень за газ видобутку 2006 року, що передбачено Законами України 1005-ІХ і 1006-ІХ, і здійснила передоплату в розмірі 23,5 млрд гривень за газ майбутнього видобутку, який буде поставлений в наступні кілька років.

"Укрнафта" здійснила низку податкових платежів до державного бюджету: 3,3 млрд грн податку на прибуток, 3,9 млрд грн ПДВ з суми передоплати за газ і 28,9 млрд грн за прострочені податкові зобов'язання, включно зі штрафами та пенею.

Новини емітентів, акції яких торгувались на місцевих біржах

Енегохолдінг ДТЕК Ріната Ахметова зацікавлений в придбанні нових активів розподільчих електромереж в Україні. Про це генеральний директор компанії Максим Тимченко заявив в ході презентації стратегії компанії до 2030 року.

"Я вважаю, що всі бізнеси ДТЕК, так чи інакше, пов'язані з тим, наскільки успішно будуть розвиватися "ДТЕК Мережі"... У нашій довгостроковій стратегії ми говоримо про розширення портфеля активів, ми готові далі брати участь в придбанні мережевих компаній як в Україні, так і поза нею", - сказав Тимченко.

Коментар. Нагадаємо, що в травні 2019 енергохолдинг ДТЕК завершив операцію з придбання 68,29% акцій АТ "Одесаобленерго" і 94% ПАТ "Київобленерго" у холдингу VS Energy.

В 2019 та вже зовсім недавно, в грудні 2020 року ДТЕК об’явив про примусовий викуп у міноритарних акціонерів акцій підприємств відповідно "Одесаобленерго" та «ДТЕК Київські регіональні електромережі» (бувший "Київобленерго") по доволі пристойним цінам.

Також нагадаємо, в грудні 2020 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила тарифи операторів систем розподілу на 2021 рік з урахуванням стимулюючого тарифоутворення (RAB-тарифи).

Згідно з нормативних документів НКРЕКП прибуток розподільчих компаній електроенергетики має в 2021 році вирости в рази, в першу чергу для збільшення інвестицій. Цей чинник також і дуже сильно збільшує оцінку акцій українських компаній сектору.

Знову нагадаємо, що «Житомиробленерго» та «Кіровоградобленерго», основним акціонером якого є група VS Energy, 11.12.2020 оголосили про проведення 28 грудня 2020 року зборів акціонерів з порядком денним «Про збільшення статутного капіталу Товариства».

Ми дуже уважно слідкуємо за тим чи буде запровадження в Україні RAB-тарифів та ціни викупів «Одесаобленерго» та «ДТЕК Київські регіональні електромережі» враховані при оцінці акцій «Житомиробленерго» та «Кіровоградобленерго» при додатковій емісії акцій цих підприємств та для цілей викупу їх акцій.

Формально «в лоб» перераховані ціни примусових викупів «Одесаобленерго» (тепер «ДТЕК Одеські електромережі») та «ДТЕК Київські регіональні електромережі» в перерахунку на акцію «Житомиробленерго» склали щось в діапазоні 9-15-16 гривень та 25-28 гривень на акцію в залежності від підходу до примітивного перерахунку.

Ціна акції визначена методом порівнянь по східноєвропейським аналогам по поточним ринковим цінам їх акцій без корекції на вартість капіталу складає в перерахунку на акцію «Житомиробленерго» щось порядку 30 гривень - Румунія, 50 гривень – Болгарія, 20-22 гривні – Росія, 65 гривень - Польща. Звичайно, це дуже приблизно і лише орієнтир, який першим ділом не враховує певних особливостей мереж, їх технічного стану, особливостей регулювання в інших країнах та фінансів підприємств. Необхідно провести і корекцію на значно більшу вартість капіталу в Україні.

Якщо перекладати говорити про те, що хотів отримати ФДМУ при приватизації підприємств сектору в період 2015-2016 років, то заявлені тоді ціни складали в перерахунку-розрахунку на акцію «Житомиробленерго» щось порядку 15-17-18 гривень. Зараз ринкові умови кращі, ціни аналогів значно вищі, тож і ціна по бажанням Фонду держмайна, видається, у випадку приватизації мала б бути помітно вищою.

Новини банківського сектору.

Ризики банківського сектора за півроку в цілому трохи знизилися, зокрема з червня кредитний ризик і ризик достатності капіталу знизилися на один пункт кожен - до 6 пунктів. Про це йдеться в звіті НБУ про фінансову стабільність за грудень 2020 року.

За оцінкою регулятора, валютний ризик, ризик ліквідності та прибутковості збереглися на рівні червня і склали 5 п., 3 п. І 6 пунктів відповідно.

Юридичний ризик з червня виріс на 1 п. - до 8 пунктів, що обумовлено суперечливими рішеннями судів і скасуванням узгоджених з МВФ антикорупційних реформ.

Однак НБУ також відзначає, що банки повинні готуватися до зниження прибутковості і впровадження нових вимог до капіталу.

Коментар. Зниження прибутковості може вплинути на ціну акцій Райффайзен Банк Аваль.

***

«Національний банк ухвалив комплекс антикризових заходів для підтримки банківського сектору та економіки на час запроваджених обмежувальних заходів, у тому числі посиленого карантину (з 8 до 24 січня 2021 року)», НБУ 21 груд. 2020 18:36

«Банкам рекомендовано реструктуризувати кредити позичальників, які зазнали фінансових труднощів від запровадження обмежувальних заходів та не можуть обслуговувати кредити. Банкам дозволено не поширювати окремі ознаки дефолту на кредити, які будуть реструктуризовані:

  • до 30 квітня 2021 року (включно) для боржників – фізичних осіб;
  • до 31 травня 2021 року (включно) – для боржників – юридичних осіб.

Реструктуризація має, з одного боку, пом’якшити вплив кризи на фінансовий стан позичальників, а з іншого – не створювати ризиків втрати банками капіталу».

«Також банкам дозволено:

  • не погіршувати клас позичальника з урахуванням інформації з Кредитного реєстру – до 29 квітня 2021 року;
  • не проводити переоцінку та перевірку стану заставного майна – до 30 березня 2021 року;
  • ​​​​​​​не враховувати під час оцінки боржників-бюджетних установ виконання показників бюджету за 2020 та 2021 роки – до 4 січня 2023 року. 

У частині реструктуризації заборгованості виробників "зеленої" електроенергії. Банкам дозволено не застосовувати окремі ознаки дефолту, якщо реструктуризації будуть проведені до 30 квітня 2021 року (раніше – до 28 лютого)».

***

Заборгованість виробників електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) перед банками становить 45,1 млрд гривень, з грудневого звіту НБУ з фінансової стабільності, "з якої 75% припадає на державні банки".

Для зменшення впливу кризи НБУ пом'якшив вимоги до розрахунку кредитного ризику і створив умови проведення реструктуризації для позичальників "зеленої" генерації.

Також банки пролонгували частину кредитів галузі, але для остаточної стабілізації ситуації потрібне відновлення своєчасних платежів виробникам.

***

Господарський суд міста Києва переніс на 8 лютого без оголошення причини розгляд позову екс-акціонера нині державного ПриватБанку Геннадія Боголюбова про незаконність купівлі-продажу його частки акцій в банку.

Галузеві новини. Фінанси

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) вирішив виділити кредит у розмірі 270 млн євро міжнародному аеропортові "Бориспіль" (Київська область) на реалізацію інвестиційного плану з удосконалення інфраструктури та розширення потужностей аеропорту.

Основні роботи включають реконструкцію західної злітно-посадкової смуги (18R-36L), яка експлуатується понад 50 років і перебуває в поганому стані, пов'язаної з нею паралельної кермувальної доріжки, наземного освітлення летовища і систем посадки за приладами, а також проведення низки інших робіт щодо інфраструктури аеродрому.

***

Канадська гірничорудна компанія Black Iron, що реалізовує проект із створення нового залізорудного виробництва в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.), уклала попередню угоду з інституціональним інвестором із США про можливість залучення $100 млн під цей проект.

Згідно з прес-релізом компанії у вівторок, ця угода не обов'язкова, а інституціональний інвестор із США відомий, при цьому його назва не уточнюється.

Генеральний директор Black Iron Метт Сімпсон зазначив, що ця значна запланована інвестиція з боку великого інвестора "змінює правила гри для Black Iron". "…прагнемо розпочати будівництво в другій половині 2021 року", - сказав гендиректор, якого цитує прес-служба.

У липні 2013 року після низки проблем з реалізацією проекту Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою "Метінвест" із розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% в BKI Cyprus. Проте пізніше "Метінвест" вийшов із проекту.

***

Підрозділ "Енергоатом-Трейдинг" НАЕК "Енергоатом" продав на аукціоні в понеділок на Українській енергетичній біржі (УЕБ) за двосторонніми договорами рекордні 13 331 423 МВт-год (87,7% запропонованого обсягу) електроенергії з періодом постачання з 1 січня до 30 червня 2021 року, що становить 17,7% прогнозного вироблення електроенергії компанією наступного року.

Згідно з повідомленням УЕБ, "Енергоатом" реалізував на аукціоні 13 029 000 МВт-год е/е базового навантаження за середньозваженою ціною 1159,76 грн/МВт-год (при стартовій 1400 грн/МВт-год), а також 302 423 МВт-год "нічної" е/е графіком постачання з 0:00 до 7:00 за ціною 735,24 грн/МВт-год (при стартовій 1000 грн/МВт-год).

Покупцями е/е стали 9 компаній: ТОВ "Д. Трейдінг", ТОВ "Юнайтед Енерджі", ТОВ "Солді Інфініті", НЕК "Укренерго", ТОВ "Укр Газ Ресурс", ТОВ "ЕТГ", ТОВ "Вімком", ТОВ "Ле Трейдінг Україна" і КП "Кривбасводоканал".

***

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко очікує, що 2023 року в Україні відбудеться запуск системи торгівлі викидами.

"…на сьогодні йде діалог з міністерствами і нашими європейськими партнерами, як зробити правильні рухи і рішення, щоб Україна виконала свої зобов'язання зі скорочення викидів", - сказав він під час презентації стратегії компанії до 2030 року у вівторок.

Світові фінансові та економічні новини.

Сенат США в цей понеділок підтримав слідом за Палатою представників пакет заходів зі стимулювання економіки в період пандемії розміром $ 900 млрд.

Таким чином Конгрес США після тривалих переговорів прийняв бюджет країни на 2021 фінансовий рік у розмірі $ 2,3 трлн з пакетом стимулюючих заходів.

Президент Дональд Трамп у вівторок припустив, що може не підписати законопроект про допомогу Covid на 900 млрд доларів, прийнятий Конгресом на початку цього тижня. Трамп назвав цей захід непридатною "ганьбою" і закликав законодавців внести ряд змін, включаючи більші по сумам прямі виплати приватним особам та сім'ям.

У Європі Франція у середу відкрила свій кордон з Англією, вимагаючи від пасажирів, які прибувають на кордоні, негативного результату тесту на коронавірус. Це відбувається після того, як Франція наклала заборону на перевезення людей та вантажів, що надходять з Великобританії, через занепокоєння стосовно очевидно швидко розповсюджуваного штаму Covid, вперше виявленого на південному сході Англії.

Німеччина опублікувала результати опитування споживчих настроїв GFK. Прогноз на січень 2021 року – мінус 7,3, що краще, ніж очікування аналітиків - мінус 9,5. Однак це нижче на 0,5 пункту, ніж у грудні цього року (переглянуто з попередніх даних до мінус 6,8 пунктів).

«Настрій споживачів у Німеччині представляє нерівномірну картину наприкінці 2020 року. Хоча економічні очікування та схильність до покупок мали незначний приріст, очікування щодо доходів мали спад», написала в коментарі GfK.

Що стосується США, показник ВВП за 3 квартал в річному вимірі був переглянутий до 33,4%, хоча довіра споживачів країни впала до чотиримісячного мінімуму - 88,6 імовірно через зростання виявлених нових випадків коронавірусу в США.

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Якщо виходи з кореляції світових фондових індексів та індексу Української біржі, а також врахувати чинник відновлення ринків акцій після зниження на початку тижня на новині про новий штам коронвірусу, сьогодні індекс УБ має зрости. А як буде насправді побачимо.​​​​​​​

 

-----------

вул. Сагайдачного, 25-Б, 3 поверх, тел.: 044 390 57 60

Звертаємо Вашу увагу на те, що ця інформація є власністю ТОВ «КІНТО, Лтд» та відображає бачення ситуації на фондових ринках фахівцями компанії. ТОВ «КІНТО, Лтд» не надає жодних гарантій стосовно реалізації прогнозів та рекомендацій, викладених у цьому документі, та не бере на себе відповідальності за будь-які можливі наслідки використання цієї інформації, включаючи фінансові втрати, але не обмежуючись ними. Наведену інформацію в жодному разі не можна розглядати як рекомендацію на купівлю чи продаж цінних паперів, вона призначена лише для Вашого використання. Цю інформацію ТОВ «КІНТО, Лтд» надає за власний кошт, тому ця інформація в повному обсязі та в усіх частинах є об’єктом власності, володіння, користування та розпорядження ТОВ «КІНТО, Лтд».

----------
УВАГА!
  АРІФРУ може не розділяти оціночних суджень авторів оглядів і прогнозів, не надає жодних гарантій реалізації прогнозів та рекомендацій, викладених у цьому документі, і не бере на себе відповідальності за будь-які можливі наслідки використання цієї інформації, включаючи фінансові втрати, але не обмежуючись ними. Наведену інформацію в жодному разі не можна розглядати як рекомендацію на купівлю чи продаж цінних паперів.


Теги: | Акції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.