Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Огляд ринку акцій за 6 грудня 2020 року


07.12.2020 17:09

Щоденний огляд ринку акцій від компанії КІНТО станом на 7.12.2020

 

На сьогодні надважливих чи термінових фінансових чи економічних новин для українських учасників фінансового ринку (за другу половину дня минулої п’ятниці, вихідні та сьогоднішній ранок) немає. Та все ж є новини на які варто звернути увагу.

Варто звернути на повідомлення, які стосуються «Укрнафти» та «Мотор Січі».

Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення компенсації НАК "Нафтогаз України" за виконання ПСО, що дозволяє провести взаємозалік між державою, «Нафтогазом» і «Укрнафтою» для вирішення питання великої податкової заборгованості останньої.

5 грудня 2020 р. китайські інвестори ПАТ «Мотор Cіч» направили українському уряду звернення до міжнародного арбітражу проти держави Україна.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує посилення карантинних заходів у рамках протидії поширення Covid-19 у січні 2021 року.

Можливо, окремим учасникам фінансового ринку варто також звернути увагу на високу ціну на залізну руду, яка сильно зросла під кінець минулого тижня на фоні більш негативного прогнозу бразильської компанії Vale по власному виробництву руди.

Російське Міністерство фінансів запустило процедуру денонсації угоди про уникнення подвійного оподаткування з Нідерландами. Раніше були узгоджені зміни до відповідних договорів з Кіпром, Люксембургом і Мальтою зі збільшенням відрахувань до бюджету Росії. Це може послужити прикладом і для уряду України, що для когось може виявитись певним проблемним питанням.

В листопаді 2020 економіка США додала 245 тисяч робочих місць, що значно нижче консенсус-прогнозу зібраного агентством Dow Jones - 440 тисяч. Рівень безробіття відповідав очікуванням, знизившись до 6,7% з 6,9%. Однак це не зупинило росту на ринку акцій США, чого б можна було очікувати.

Дайджест фінансових та економічних новин - після огляду ситуації на фінансових ринках.

З ринкової інформації варто взяти до уваги.

  • Нові цінові максимуми українських єврооблігацій в минулу п’ятницю і нові багатомісячні мінімуми їх дохідності.
  • Стабілізацію курсу гривні.
  • Нові рекордні максимуми основних фондових індексів США в минулу п’ятницю.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС в минулу п’ятницю знову не змінилось. Це був його четвертий торговий день без змін.

В минулу п’ятницю на біржі ПФТС угод з акціями не було.

В минулу п’ятницю індекс Української біржі скоригувався вниз від свого максимуму за останні вісім місяців – з березня поточного року втративши 0,3%.

Очевидно на попередній ріст індексу Української біржі мало значний вплив зростання на світових ринках акцій, але також і деякі позитивні зміни в прибутковості місцевих емітентів в третьому кварталі 2020 року та певні позитивні корпоративні новини, як новина про імовірне скоре урегулювання податкової заборгованості «Укрнафти».

В минулу п’ятницю на Українській біржі, як і тижнем раніше відбулось лише дві угоди з акціями двох емітентів – обидві по безадресним заявкам. Результати цих угод представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 04.12.2020, обсяги торгів

Крім цього, в минулу п’ятницю без угод на Українській біржі:

  • на 0,1% знизились котирування акцій «Укрнафти» до 178,9 гривень за акцію;
  • на 1,0% знизились котирування акцій американської компанії Apple до 3786 гривень за акцію;
  • ще на 20% підросли котирування акцій «Укргазбанку» до 0,90 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, в минулу п’ятницю на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Ціни українських державних єврооблігацій і в минулу п’ятницю помітно підросли і оновили свої багатомісячні максимуми. Сьогодні ціни українських державних єврооблігацій дещо знижуються.

В минулу п’ятницю на «дальньому» кінці кривої дохідність ОЗДП номінованих в доларах США складала 6,15-6,20%, мінімальні значення з лютого 2020 року.

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33

На вторинному ринку ОВДП сьогодні без змін.

Декларовані Райффайзен Банк Аваль дохідності ОВДП (це дохідності на вторинному ринку) зросли у позаминулий четвер.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» та «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є зараз максимальною і складає по пропозиціям на сьогодні 11,60%.

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Валютний ринок

Курс гривні на міжбанку стабілізувався і навіть в п’ятницю та сьогодні укріпився по відношенню до євро, Рис.

2 та Рис. 3.

Згідно з ф’ючерсами на пару гривня долар на Українській біржі гривня продовжить слабшати до долара США на початку наступного року, Рис. 4.

EUR / USD трохи знижується, але все ще знаходиться коло свого 32-місячного максимуму 1,217. Більшість експертів вважає, що курс євро до долара США стабілізується до долара в наступні три місяці на рівні близькому до 1,20, але долар США продовжить слабшати по відношенню до корзини інших твердих валют в наступні півроку.

Світові ринки акцій

В минулу п’ятницю основні фондові індекси США незважаючи на публікацію невтішних даних про робочі місця в США (дивись новини) закрились на історичних максимумах та досягли внутрішньоденних історичних найвищих значень. Індекс Dow Jones піднявся на понад 200 пунктів (+0,8%),

індекси S&P 500 та Nasdaq Composite зросли відповідно на 0,9% та 0,7%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на індекс S&P 500 та Dow Jones знижуються близько 0,4%, на індекс NASDAQ – менше – на 0,1%.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 в минулу п’ятницю підріс на 0,6% і знову оновив свій після кризовий максимум. Сьогодні він знижується на 0,4%.

Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в минулу п’ятницю підріс на 0,9% оновивши свій вже майже трирічний максимум. Сьогодні індикатор MSCI EM мало змінюється.

Графіки індексів S&P 500, Dow Jones, NASDAQ. Денні зміни.

Графіки індексів S&P 500, Dow Jones, NASDAQ. Денні зміни

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

Політика. Фінанси

Верховна Рада відновила кримінальну відповідальність за декларування недостовірних даних і неподання декларації, зокрема, впровадивши обмеження волі на термін до двох років (як варіант, інші варіанти – штраф 51-85 тис. гривень, громадські роботи 150 - 240 годин), якщо задекларовані відомості відрізняються від достовірних на суму понад 4 тисячі прожиткових мінімумів для працездатних осіб (зараз - понад 9 млн гривень).

Відповідний законопроект №4460-д підтримали за основу 287 і 289 у цілому народних депутатів на пленарному засіданні у п'ятницю.

***

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №4429, який передбачає надавати на період локдауну одноразову допомогу у 8 тис. грн, а також підтримала в першому та другому читанні законопроект із поправками до держбюджету-2020 для фінансування цих ініціатив (законопроект №4431).

***

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №4430, який містить норму про списання податкового боргу до 3,06 тис. грн, який не був погашений до 1 листопада 2020 року, і звільняє ФОП першої групи від сплати єдиного податку з грудня 2020 року до травня 2021 року із зарахуванням цього періоду до страхового стажу.

***

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закони про підтримку підприємців на час карантину, №4429 та №4430 і "Про внесення змін до ст. 28 Закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" (законопроект № 4431).

Covid-19 в Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує посилення карантинних заходів у рамках протидії поширення коронавірусної хвороби Covid-19 у січні 2021 року.

За його словами, в рамках спільної роботи з місцевою владою над переліком можливих обмежень мери міст і голови обладміністрацій подали власне бачення планованих обмежень. "Підтримують заборону або обмеження діяльності: святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ - 100%; музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля - 95%; святкових ярмарків, спортзалів і фітнес центрів - 90%", - розповів прем'єр.

Водночас, за словами глави уряду, мери і глави обладміністрацій виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту, підприємств громадського харчування (доставка або навинос) і готелів (без зон розваг і харчування).

"Повний перелік можливих карантинних обмежень буде представлений на засіданні Уряду 9 грудня", - розповів Шмигаль.

"…транспорт працюватиме, і авіакомпанії, і залізниця, і міський транспорт закривати не планується навіть при більш жорсткому карантинному обмеженні", - сказав Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Він пояснив це рішення тим, що більшість наукових досліджень доводять, що транспорт не є основним джерелом активного поширення коронавірусу.

Коментар. «Карантин вихідного дня» виявився ефективним в Україні. Він 1) зупинив ріст захворюваності на Covid-19 в нашій країні та 2) до того ж трохи зменшив захворюваність, Рис. 7-8.

Жорсткий карантин у Франції та Польщі був дуже ефективним, особливо у Франції, де захворюваність до його уведення була дуже високою, Рис. 9-12.

Кількість виявлених захворювань на COVID-19 в Україні за добу та ковзна середня 7 днів

Кількість смертей від COVID-19 в Україні за добу та ковзна середня 7 днів

Кількість виявлених захворювань на COVID-19 у Франції за добу та ковзна середня 7 днів

Кількість смертей від COVID-19 у Франції за добу та ковзна середня 7 днів

Кількість виявлених захворювань на COVID-19 в Польщі за добу та ковзна середня 7 днів

Кількість смертей від COVID-19 в Польщі за добу та ковзна середня 7 днів

***

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав технічні документи з альянсом приватних та урядових організацій GAVI про постачання 8 млн доз вакцин в Україну.

"Терміни зараз уточнюються, але ми розраховуємо, що це буде в кінці 1-го - початку 2-го кварталу. Це наше бажання", - сказав Степанов.

Крім того, МОЗ знаходиться на фінальній стадії підписання документів з іншими виробниками вакцин.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вакцинувати від коронавірусу першою чергою будуть медиків.

Міністр вказав, що першою чергою будуть вакцинувати також людей, яким понад 60 років. З його слів, це люди, які мають складні супутні захворювання.

***

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що Україна нині розробляє національний план вакцинації від COVID-19, який враховуватиме як безкоштовне отримання вакцини в рамках ініціативи COVAX (8 млн доз), так і закупівлі вакцин (32 млн доз).

"Ми повинні розуміти, що 20 млн людей вакцинувати не просто. До того ж вакцина одразу не надійде", - сказав він.

До теми

Дані дослідження вчених Каліфорнійського університету в США показали, що 64% опитаних стали відчувати себе гірше, перейшовши на віддалену роботу.

Опитування проводилось з квітня по червень 2020 року, в ньому брало участь 988 чоловік, які перейшли на віддалену роботу.

"Понад 64% опитаних заявили, що у них з'явилася як мінімум одна проблема зі здоров'ям (особливо часто відзначали болі в шиї). 75% розповіли про нові психологічні проблеми ", - зазначили вчені.

Крім того, робота на віддаленому режимі знижувала продуктивність і уважність.

"Респонденти розповіли, що під час ізоляції стали їсти більше шкідливої їжі і майже відмовилися від фізичних навантажень - це могло вплинути на їх самопочуття. Також вони стали менше спілкуватися з колегами ", - йдеться в матеріалі.

Відзначається ще одна проблема: відсутність правильного режиму дня. Три чверті працівників відзначили, що намагаються планувати його. Однак, згідно з результатами опитування, це також призводить до поганого самопочуття. Всьому виною те, що люди працюють приблизно на півтори години в день більше. Хоча праця перестала задовольняти їх так само, як до ізоляції.

Новини емітентів, акції яких торгуються на місцевих біржах.

Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення компенсації Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" за виконання положення про спеціальні зобов'язання (ПСО), постанова Кабміну від 3 грудня № 1194.

Виплата компенсації дозволяє провести взаємозалік між державою, «Нафтогазом» і «Укрнафтою» відповідно до закону №4119 , який був прийнятий Верховною Радою і підписаний президентом 26 листопада.

Коментар. Може бути ще одним кроком для вирішення питання податкового боргу «Укрнафти». Сам порядок не стосується вирішення питання боргу «Укрнафти», але, як заявляв "Нафтогаз України", є необхідною умовою для вирішення цього питання.

***

5 грудня 2020 р. китайські інвестори ПАТ «Мотор Cіч» направили українському уряду звернення до міжнародного арбітражу проти держави Україна відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій, повідомляється на офіційному сайті групи DCH, партнера компанії Skyrizon - одного з китайських акціонерів "Мотор Січі".

Посилання: https://dch.ua/ua/presscenternews/1520/

Доарбітражного врегулювання інвестиційного спору не відбулося.

Фінанси.

Коментар Міністра фінансів Сергія Марченка про здійснення виплат Держказначейством від 04.12.2020

«Щоразу наприкінці року розпорядники бюджетних коштів намагаються прискорено використати накопичені кошти. Ця хибна практика тягнеться уже роками, і давно пора від неї відмовитись.

Наприклад, станом на 01.12.2020 за загальним фондом держбюджету розпорядники і одержувачі коштів недовиконали планові показники січня-листопада за видатками в сумі 101 млрд грн. Торік цей показник становив 68,4 млрд грн.

Водночас, Мінфін нікому не дасть бездумно витрачати бюджетні кошти.»

***

Міністерство фінансів 8 грудня буде розміщувати гривневі облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), а також номіновані в доларах папери, повідомлення Мінфіну, передають Українські Новини.

До розміщення пропонуються гривневі ОВДП з терміном обігу 84, 189, 322, 798, 1260 та 1540 днів.

Папери в доларах мають строки обігу 316 днів.

***

Національний банк України (НБУ) з 30 листопада по 4 грудня не проводив інтервенцій на міжбанківському валютному ринку, як і в попередні три тижні. Про це свідчать дані на сайті НБУ.

Курс гривні по відношенню до долара США за минулий тиждень зміцнився з 28,4681 грн / $ на початку тижня до 28,2913 грн / $ за підсумками торгів на міжбанку в п'ятницю. Щоправда це відбулось на фоні суттєвого слабшання долара на світовому валютному ринку.

В цілому з початку року регулятор купив в резерви $ 4,55 млрд, продав - $ 3,8 млрд.

***

Російське Міністерство фінансів запустило процедуру денонсації угоди про уникнення подвійного оподаткування з Нідерландами. Як повідомляється на сайті Мінфіну РФ, було проведено кілька безуспішних раундів переговорів, на яких обговорювалося збільшення податку у джерела до 15% від дивідендів і відсотків.

"В Нідерланди були виведені значні ресурси у вигляді виплат відсотків і дивідендів. Так в 2017 році обсяг таких виплат склав понад 457 мільярдів рублів, в 2018 - понад 412 мільярдів рублів, а в 2019 - понад 339 мільярдів рублів ", - повідомляє міністерство.

Російська сторона запропонувала Нідерландам умови, аналогічні тим, що вже були узгоджені з Кіпром, Люксембургом і Мальтою. Протоколи про зміну податкового угоди з цими державами передбачали перелік винятків, за якими відносно доходів у вигляді дивідендів і відсотків буде застосовуватися пільгова ставка в розмірі 5%. Мінфін Нідерландів на це не погодився.

В кінці березня 2020 президент Росії Володимир Путін доручив оподаткувати в 15% дивіденди і відсотки, які виводяться за кордон. Це вимагає коригування угод з іншими країнами про уникнення подвійного

оподаткування. Тоді ж Путін заявив, що Росія готова вийти в односторонньому порядку з угод про уникнення подвійного оподаткування з країнами, які не згодні з заходами Москви по дивідендах.

На думку російського Мінфіну, нинішня угода з Амстердамом передбачає «досить привабливі податкові умови» і дозволяє виводити прибуток з Росії, сплачуючи податок за ефективною ставкою 2-3%. При цьому в Росії ця ставка в рази вище - наприклад, для юридичних осіб 15% по дивідендах і 20% за відсотками.

В Нідерландах зареєстровані багато російських компаній - головні компанії X5 Retail Group і "Яндексу" (Yandex); російською групою "Зв'язковий" володіє голландська Svyaznoy N.V. Також постраждають американські компанії, які працюють в Росії і голландські банки, які фінансують російський бізнес.

Серед українських бізнесменів лідером по використанню офшорів в голландській юрисдикції є Рінат Ахметов. Холдингова компанія групи "Метінвест" Metinvest BV зареєстрована в Нідерландах, як і холдингова структура ДТЕК - DTEK Holdings BV.

Галузеві новини.

Залізорудні ф'ючерси в Китаї досягли рекордного рівня після зниження цільових показників з видобутку від компанії Vale SA, що підсилило побоювання з приводу слабких поставок морем.

За даними консалтингової компанії SteelHome, ціна на спотову залізну руду з Fe 62% підскочила до $ 133,50 за тонну в минулу середу, що є максимальним показником з січня 2014 року.

4-ого грудня ціна склала вже US$ 141,53 за тонну (+4,3% за даними https://markets.businessinsider.com/commodities/iron-ore-price), Рис….

Бразильська компанія Vale знизила прогноз видобутку на 2020 рік з 300 до 305 мільйонів тонн з попереднього цільового показника в 310 мільйонів тонн. Прогноз виробництва від 315 до 335 млн тонн на 2021 рік з урахуванням дощових умов і інших ризиків також розчарував деяких аналітиків.

Базова ціна на залізну руду, спот Китай 1 рік, USD/тонну

Базова ціна на залізну руду, спот Китай 2010-2020, помісячно, USD/тонну

***

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує падіння цін на залізну руду в світі нижче позначки $ 100 / т в 2021 році. Про це повідомив Інтерфакс-Україна.

Згідно Fitch, зростання цін на залізну руду обумовлене високим попитом в Китаї, зважаючи на обмеження поставок в результаті скорочення виробництва через пандемію коронавирусу і порушень логістики через погодні умови.

Дефіцит пропозиції сировини може зберегтися на ринку в 2021 і 2022 роках.

Середня вартість залізної руди в 2020 році складе $ 95 / т, припускають аналітики Fitch. Однак в 2021 році показник може опуститися до $ 75 / т і в середньостроковій перспективі - до $ 60 / т (в цінах 2020 без урахування інфляції).

Більш оптимістичний прогноз дають експерти компанії CRU. На їхню думку, середня вартість сировини в 2021 році опуститься до $ 83 / т. "Друга хвиля пандемії коронавирусу в 2021 році може привести до чергового скорочення видобутку корпорації Vale. Разом з щорічними природними катаклізмами в Бразилії і Австралії це може привести до непередбачуваних перебоїв з поставками руди ", - пояснив CRU.

Австралія, найбільший експортер залізної руди в світі, прогнозувала в четвертому кварталі 2020 року спад цін на залізну руду до $ 100 / т. У 2021 році вартість сировини може опуститися до позначки $ 80 / т, коли в 2022 році-до$75/т.

Коментар. Слід зазначити, що міжнародне рейтингове агентство Fitch згідно зі своєю політикою завжди консервативно оцінює майбутні ціни. Мета цього забезпечити гарантовану достовірність своїх рейтингових оцінок компаній, які виробляють сировину. Що стосується консервативного прогнозу австралійців зараз зрозуміло, що реалії для них будуть набагато кращими.

***

У січні-вересні 2020 року Україна скоротила виробництво електроенергії на 5,8%, або на 6664,9 млн кВт-год до 107 667,3 млн кВт-год порівняно з аналогічним періодом 2019 року, повідомлення Міністерства енергетики.

У січні-вересні 2020 порівняно з аналогічним періодом 2019 року:

  • теплоелектростанції (ТЕС) і теплоелектроцентралі (ТЕЦ) скоротили виробництво електроенергії на 17%, або на 7 150,2 млн кВт-год до 35 023,3 млн кВт-год.
  • атомні електростанції (АЕС) скоротили виробництво електроенергії на 6,3%, або на 3 791,2 млн кВт-год до 56 771,1 млн кВт-год.
  • гідроелектростанції (ГЕС) та гідроакумулюючі електростанції (ГАЕС) скоротили виробництво електроенергії на 9,2% і виробили 5 596,6 млн кВт-год.
  • Виробництво електроенергії з поновлюваних джерел енергії (ВДЕ) за 9 місяців становило 8 855 млн кВт-год, що в 2,1 рази, або на 4 734,2 млн кВт-год більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

В 2019 році Україна скоротила виробництво електричної енергії на 3,4%, або на 5,385 млн кВт-год до 153 964,8 млн кВт-год порівнянноз 2018 роком.

***

В січні-вересні Україна скоротила споживання електроенергії з урахуванням технологічних втрат у мережах на 4,2%, або на 4 657,1 млн кВт-год, до 106 128,6 млн кВт-год порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Споживання електроенергії без урахування технологічних втрат за цей період скоротилося на 3,5%, або на 3 124,2 млн кВт-год, до 86,238,6 млн кВт-год.

За 9 місяці промислові споживачі скоротили споживання електроенергії на 5,2%.

***

Уряд підтримає національного виробника через оновлення вантажних вагонів, повідомлення, прес-служби Мінекономіки, 03.12.2020, 14:41.

«Понад 90% вантажних вагонів вже вичерпали термін заводської експлуатації, але продовжують використовуватись. Більша частина вагонів є виробництва 80-90-х років попереднього століття. Деякі вагони, які й нині експлуатуються, були випущені ще у 1960-х роках».

«Крім того, протягом останніх років на територію України було завезено більше 24 тис. старих вантажних вагонів, головним чином з Росії…».

«Використання старих вагонів – це висока небезпека й поширеність серйозних аварійних ситуацій…»

«…Уряд із залученням широкого кола експертів (у тому числі з міжнародних організацій) та учасників ринку протягом останніх півроку напрацювали програму кардинального оновлення вантажних вагонів залізниці».

«Мета… - кардинальне оновлення вантажних вагонів за найближчі 10 років, що веде за собою мільярдні державні замовлення для українських виробників…».

***

В січні-вересні 2020 року Україна скоротила видобуток природного газу на 1,7%, або на 263,7 млн куб. м, до 15,236 млрд куб. м порівняно з аналогічним періодом минулого року, статистичні дані Міністерства енергетики

Світові фінансові та економічні новини

В минулу п’яницю був опублікований очікуваний черговий місячний звіт по праці в США

В листопаді економіка США додала 245 тисяч робочих місць. Це значно нижче консенсус-прогнозу зібраного агентством Dow Jones - 440 тисяч. Рівень безробіття відповідав очікуванням, знизившись до 6,7% з 6,9%.

Однак деякі торговці акціями розцінили повідомлення як позитивне, оскільки це може змусити законодавців рухатися вперед із рішенням по додатковому фіскальному стимулюванню.

Ед Ярдені, президент та головний інвестиційний стратег Yardeni Research, написав, що звіт про робочі місця був "не таким поганим", оскільки більша частина уповільнення ринку праці в минулому місяці прийшлась на державний сектор.

Кількість виявлених захворювань на COVID-19 в США за добу та ковзна середня 7 днів

Кількість смертей від COVID-19 в США за добу та ковзна середня 7 днів

***

Міністерству нафти Ірану доручено бути готовим до виведення на повну потужність видобутку і експорту нафти протягом трьох місяців у разі пом'якшення американських санкцій після приходу до влади у Вашингтоні Джо Байдена, який оголосив себе обраним президентом США, повідомили в неділю іранські ЗМІ.

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

В кінці минулого тижня ріст індексу Української біржі зупинився. Це може бути певне досягнення ним якогось максимуму і далі, ріст, якщо він буде, то буде повільнішим. Проте, ціновий ріст на фондовому ринку США та ринках країн, які розвиваються в минулу п’ятницю продовжився. Хоча, в частині останніх, динаміка в різних частинах світу в останні дні була доволі різною. То, як буде в Україні, пауза чи повернення до зростання? Побачимо. Можна, видається, трохи більше ставити на невелику паузу.

-----------

вул. Сагайдачного, 25-Б, 3 поверх, тел.: 044 390 57 60

Звертаємо Вашу увагу на те, що ця інформація є власністю ТОВ «КІНТО, Лтд» та відображає бачення ситуації на фондових ринках фахівцями компанії. ТОВ «КІНТО, Лтд» не надає жодних гарантій стосовно реалізації прогнозів та рекомендацій, викладених у цьому документі, та не бере на себе відповідальності за будь-які можливі наслідки використання цієї інформації, включаючи фінансові втрати, але не обмежуючись ними. Наведену інформацію в жодному разі не можна розглядати як рекомендацію на купівлю чи продаж цінних паперів, вона призначена лише для Вашого використання. Цю інформацію ТОВ «КІНТО, Лтд» надає за власний кошт, тому ця інформація в повному обсязі та в усіх частинах є об’єктом власності, володіння, користування та розпорядження ТОВ «КІНТО, Лтд».

----------
УВАГА!  АРІФРУ може не розділяти оціночних суджень авторів оглядів і прогнозів, не надає жодних гарантій реалізації прогнозів та рекомендацій, викладених у цьому документі, і не бере на себе відповідальності за будь-які можливі наслідки використання цієї інформації, включаючи фінансові втрати, але не обмежуючись ними. Наведену інформацію в жодному разі не можна розглядати як рекомендацію на купівлю чи продаж цінних паперів.


Теги: | Акції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.