Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Bank of New York виходить на ринок криптовалют


12.02.2021 11:42

11 лютого біткоїн встановив новий історичний максимум після того, як найстаріший американський Bank of New York Mellon анонсував свій вихід на ринок операцій з криптовалютами, повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

BNY Mellon заявив, що сформував новий підрозділ, щоб допомогти клієнтам зберігати, передавати і випускати цифрові активи. Запустити новий сервіс в банку планують наприкінці року.

«Зростаючий попит клієнтів на цифрові активи, зрілість передових рішень і поліпшення нормативної ясності надають нам можливість розширити пропозиції послуг в цій галузі», - заявив гендиректор Bank of New York по обслуговуванню активів і глава відділу цифрових технологій Роман Регельман.

11 лютого біткоїн досяг рекордного максимуму у $48,48 тис. і в останній раз виріс на 6,9% - до $47,93 тис. Наразі, 12 лютого, Bitcoin торгується на рівні $47,5 тис.

Оголошення BNY Mellon зроблене всього через кілька днів після того, як компанія Tesla повідомила про купівлю біткоїнів на $1,5 млрд. Це призвело до зростання Bitcoin майже на 11% до понад $43 тис.

Найбільша віртуальна валюта з точки зору ринкової капіталізації в цьому році зросла приблизно на 66%, а з середини березня 2020 року - приблизно на 1200%.

Після різкого зростання біткоїна британський фінансовий регулятор (FCA) та ЄЦБ закликали до суворішого контролю ринку криптовалют.

 

Джерело: FinClub


Теги: | Bank of New York | криптовалюта | Bitcoin |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.