Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Державний борг у квітні зменшився до 2,2 трлн грн


26.05.2020 12:16

У квітні 2020 року державний та гарантований державою борг України в гривневому еквіваленті зменшився на 2,7% до 2 196 млрд грн, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 1,3% до $81,4 млрд.

Традиційно, ключовим фактором впливу на стан державного боргу була ревальвація гривні по відношенню до долару США, яка в квітні за даними НБУ склала 4,04%, повідомляє Міністерство фінансів.

«Активність інвесторів в умовах світової пандемії COVID-19 та очікування можливої рецесії світової економіки була не високою», - йдеться в повідомленні.

З чотирьох аукціонів із розміщення ОВДП, запланованих на квітень, Мінфін провів лише один - 28 квітня, за підсумками якого до держбюджету було залучено 9,83 млрд грн.

Більше половини залучених коштів – від гривневих ОВДП. Середньозважена ставка доходності за тримісячними паперами склала 11,24%, а сума залучених ресурсів – понад 5,3 млрд грн.

Ще 4,5 млрд грн у еквіваленті держбюджет отримав від розміщення 6-  та 9-місячних облігацій, номінованих в доларах. Середньозважена ставка доходності за цими паперами склала 3,29% та 3,5% відповідно.

Міністерством фінансів у звітному періоді було здійснено виплати 9,9 млрд грн з погашення держборгу та 9 млрд грн з його обслуговування.

Аукціони із розміщення державних цінних паперів 21 квітня, 14 квітня та 7 квітня були скасовані.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Мінфін у квітні не проводитиме аукціони з розміщення ОВДП для фінансування дефіциту держбюджету.

Нагадаємо, в березні 2020 року сукупний державний та гарантований державою борг України в гривневому еквіваленті зріс на 10,1% до 2,25 трлн грн, а в еквіваленті в іноземній валюті зменшився на 3,6% до $80,38 млрд.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | борг | бюджет | державний борг | облігація | ОВДП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.