Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДПС і ОСНАД приєднаються до розбудови Системи фінансової звітності


13.12.2019 15:14

До створення «єдиного вікна» подання фінансової звітності у форматі iXBRL з наступного року приєднаються ще дві державні інституції: Державна податкова служба та Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю (ОСНАД). Таке рішення було погоджене учасниками засідання Комітету з управління Системою фінансової звітності.

ДПС та ОСНАД підпишуть Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки й запровадження Системи фінансової звітності в Україні, який у 2017 році підписали Міністерство фінансів УкраїниНаціональний банк УкраїниНаціональна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг). Згодом до Меморандуму приєдналась також Державна служба статистики України.

Систему фінансової звітності розгортають на базі Центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснює НКЦПФР.

До Системи фінансової звітності буде подаватися фінансова звітність в уніфікованому електронному форматі іXBRL, підготовлена відповідно до Таксономії UA XBRL МСФЗ, за принципом «єдиного вікна».

Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» встановлює обов’язок звітувати через Систему фінансової звітності всі підприємства, що становлять суспільний інтерес, зокрема великі підприємства, банки, страхові компанії, недержавні пенсійні фонди, інші фінансові установи (крім тих, що належать до мікропідприємств та малих підприємств), кредитні спілки, акціонерні товариства, щодо акцій яких здійснено публічну пропозицію та/або акції яких допущені до торгів на фондовій біржі, певні суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях. Загальна кількість таких підприємств становить близько 5000.

На засіданні Комітету регулятори також вирішили запропонувати приєднатися до проєкту Державній митній службі (ДМС) та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

Джерело: веб-сайт НКЦПФР


Теги: | ДПС | ОСНАД | iXBRL | єдине вікно |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.