Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄІБ збільшив ліміт фінансування бізнесу в Україні до 280 млн євро


05.03.2021 17:40

Європейський інвестиційний банк підписав угоду з державним Укрексімбанком щодо розширення фінансування малого і середнього бізнесу в Україні.

За даними Укрексімбанку, угоду про збільшення ліміту фінансування до 280 млн євро підписано в межах проєкту «Кредит для підтримки поглибленої та всебічної зони вільної торгівлі України з ЄС», повідомляє FinClub.

Додаткове фінансування, а саме кредит у 20 млн євро надаватиметься через паралельний крос-валютний своп у гривні та буде доступний місцевому приватному бізнесу, зокрема малим та середнім підприємствам.

«Укрексімбанк має чіткий фокус спрямування коштів додаткового фінансування на задоволення конкретних та нагальних потреб українських компаній», - зазначив голова Укрексімбанку Євген Мецгер.

Ця фінансова операція відбувається за підтримки Європейського Союзу у межах ініціативи Team Europe, яка має на меті надати сталу допомогу бізнесу, який постраждав через коронакризу.

Фінансова операція також стала можливою завдяки членству ЄІБ у валютному фонді TCX – the Currency Exchange Fund – що надає своїм інвесторам та їхнім клієнтам довгострокові валютні та процентні деривативи у місцевій валюті. Це стосується валют країн, ринки яких розвиваються.

 

Джерело: FinClub


Теги: | ЄІБ | МСБ | бізнес | Covid-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.