Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Фондовий ринок перевірять на наявність ризиків


21.01.2019 17:45

НКЦПФР проводить оцінку ризиків професійних учасників фондового ринку.

Про це інформує Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів.

Відповідно до частини 2 статті 21 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», кожні три роки проводиться національна оцінка ризиків за участю Держфінмоніторингу, уповноважених органів державної влади із залученням інших суб’єктів (у разі потреби).

При цьому відповідальним за проведення національної оцінки ризиків визначено Держфінмоніторинг.

Відповідно до Плану на 2017-2019 роки з реалізації Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року, затвердженого Розпорядженням КМУ від 30 серпня 2017 №601-р, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, як один із суб’єктів державного фінансового моніторингу, протягом І кварталу 2019 року проводить оцінку ризиків використання суб’єктів первинного фінансового моніторингу для легалізації (відмивання) доходів.

Оцінку ризиків, яку проводить Комісія, є секторальною оцінкою ризиків, яка буде складовою частиною національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму, що буде проведена в 2019 році. Такий підхід оцінки ризиків обумовлює реалізацію принципу комплексності оцінки. Дану комплексність можна визначити як можливість узагальнення результатів всіх окремих оцінок і формування цілісної картини національних ризиків.

Більш детально – в Методиці національної оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму в Україні

Джерело: FinPost


Теги: | НКЦПФР | ризик | фондовий ринок |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.