Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Глобальна економіка зазнає рецесії через спалах коронавірусу, – S&P


18.03.2020 13:35

Рейтингове агентство S&P Global прогнозує глобальну рецесію у 2020 році з загальним ростом ВВП на 1-1,5% через спалах коронавірусной інфекції COVID-19.

«Оскільки пандемія коронавірусу посилюється і темпи зростання різко знижуються на тлі нестабільних ринків і зростаючого кредитного стресу, ми прогнозуємо глобальну рецесію в цьому році, коли ВВП зросте лише на 1-1,5%. Ризики залишаються твердо негативними», - йдеться в звіті агентства, передає Фінансовий клуб.

Світова економіка зазнає рецесії вперше з 2009 року, вважають аналітики S&P. За їх прогнозами річний ріст світового ВВП не перевищить 1-1,5%, при цьому найважчим буде другий квартал. Агентство відзначає ризики подальшого зниження прогнозів.

Економіка США або не зміниться, або скоротиться на 0,5%. Економіка Єврозони впаде на 0,5-1%. Темпи зростання економіки Китаю уповільняться до 2,7-3,2%, а решта світу зросте на 1,4-1,9%.

Також S&P прогнозує зростання корпоративних дефолтів у США та Європі на 10% в поточному році. Збиток кредитоспроможності завдадуть падіння грошових потоків, більш жорсткі умови фінансування та обвал цін на нафту.

  

Нагадаємо, за прогнозами одного з найбільших інвестбанків Goldman Sachs ВВП Китаю скоротиться на 9% у першому кварталі на тлі пандемії коронавірусу.

За перші два місяці року промвиробництво КНР впало на 13,5%, що стало найнижчим показником з 1990 року.

Народний банк Китаю 16 березня залишив ставку середньострокового кредитування на нинішньому рівні, незважаючи на те, що ФРС США знизила її вдруге за місяць - до 0-0,25%.

Відсоткова ставка в рамках річного механізму середньострокового кредитування (MLF) залишилася без змін на рівні 3,15%. Центробанк Китаю також повідомив про вливання ліквідності у фінансову систему на 100 млрд юанів ($14,29 млрд).

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | економіка | коронавірус | рецесія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.