Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Київ вперше потрапив до першої сотні кращих міст світу міжнародного рейтингу


19.08.2021 16:16

У 2021 році Київ поліпшив свої позиції в рейтингу Best Cities Reports 2021, піднявшись зі 139 на 87 місце. Таким чином українська столиця вперше потрапила до першої сотні списку Best Cities.

Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації, посилаючись на американське рейтингове видання Best Cities Reports 2021, пише StockWorld.

Best Cities Reports 2021 - це вже шостий випуск з вичерпним рейтингом міст світу для життя, роботи, інвестицій та подорожей від компанії Resonance Consultancy.

Видання називає Київ одним з найбільш відомих міст, барвистим і яскравим, як національний прапор, порівнює будівлі в столиці з писанками і зображує пагорби річки Дніпро з золотоверхими соборами.

Зокрема, в розділі про визначні пам'ятки згадують об'єкти, внесені до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні - Софійський собор і Києво-Печерську Лавру, а також Свято-Михайлівський Золотоверхий і Свято-Володимирський собори.

Музеї столиці отримали 27-е місце серед всіх музеїв світу.

Resonance Consultancy складає рейтинг міст світу з населенням понад мільйон чоловік на основі статистичних показників і оцінок якості послуг місцевими жителями і туристами. Розглядається 25 сфер, згрупованих в шість основних категорій: навколишнє середовище з урахуванням кількості випадків захворювання на COVID-19; ключові міські установи, визначні пам'ятки та інфраструктура; людський капітал; рівень життя; дозвілля; висвітлення в ЗМІ та Інтернеті.

 

Джерело: StockWorld


Теги: | ЮНЕСКО | Київ | рейтинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.