Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Китай може дозволити США перевіряти компанії, які мають там лістинг


26.08.2022 16:32

США та Китай наближаються до угоди, яка дозволить американським регуляторам їздити до Гонконгу для аудиту китайських компаній, які мають лістинг у США.

Про це пише FinClub з посиланням на The Wall Street Journal.

Китайські регулюючі органи вже позначили менеджменту деяких компаній, що уряд підтримає їх лістинг у США, якщо вони дотримуватимуться внутрішніх правил безпеки даних та захисту особистої інформації громадян Китаю.

Sinopec, PetroChina, China Eastern Airlines та інші державні компанії у підсумку, скоріше, проведуть делістинг з американських майданчиків. Що ж до інших, неясно. Чи влаштує представників американського регулятора те, що їм представлять у Гонконгу, питання відкрите.

Понад 200 китайських компаній, зареєстрованих у США, зіткнуться з перспективою виключення їх з американських фондових бірж на початку 2024 року, якщо Рада з нагляду за бухгалтерською звітністю публічних компаній не зможе перевіряти їх аудиторів протягом трьох років поспіль.

Протягом багатьох років регулюючі органи в Китаї неохоче дозволяли такі перевірки та стверджували, що безперешкодний доступ до аудиторських документів компаній та їх даних може загрожувати національній безпеці країни. Ю. Дж. Фішер, співробітник Комісії з цінних паперів та бірж США, нещодавно заявив, що таке твердження «в кращому разі сумнівне».

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну відтік акцій та облігацій з Китаю значно прискорився. Дружба президента Сі Цзіньпіна з російським лідером Володимиром Путіним зробила інвесторів більш недовірливими до Китаю.

 

Джерело: FinClub


Теги: | Китай | США | біржа | лістинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.