Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

МЕРТ хоче знизити норму дивідендів для держпідприємств


22.01.2020 11:21

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України пропонує зобов'язати підприємства з державною часткою направити на виплату дивідендів 50% чистого прибутку за 2019 рік, тоді як норматив, встановлений для розподілу прибутку за 2018 рік, становить 90%.

Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів, опублікованому на сайті Мінекономіки.

Згідно з проектом урядової постанови, пропонується також в разі невиплати дивідендів до 1 липня 2020 року розривати контракт з керівниками таких держкомпаній.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, держбюджет на 2020 рік передбачає надходження від сплати дивідендів держкомпаніями 35,268 млрд грн.

Держкомпанії за підсумками 2019 року планують отримати загальний чистий прибуток 58,9 мрд грн, з яких в рахунок дивідендів за минулий рік "Нафтогаз" сплатив 8,5 млрд грн, зазначається в документі.

Кабмін з 1 січня 2019 року підвищив до 90% з 75% частку прибутку, яку повинні перераховувати до бюджету державні підприємства та їх об'єднання.

 

Джерело: Stockworld


Теги: | прибуток | бізнес | економіка | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.