Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Мінфін змінив форму звіту про укладання форвардного контракту


12.02.2021 12:06

Міністерство фінансів оновило форму повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту.

За даними Мінфіну, віднині платники податків мають подавати повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами за новою формою.

Відповідні норми затверджені наказом Мінфіну №840 від 31 грудня 2020 року, який набув чинності 5 лютого 2021 року, повідомляє FinClub.

Дія наказу поширюється на платників податків, які здійснюють контрольовані операції на підставі форвардного, ф’ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами.

Документ було розроблено на виконання вимог закону «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16 січня 2020 року №466-IX.

Для контрольованих операцій із сировинними товарами встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» здійснюється за методом порівняльної неконтрольованої ціни.

Під сировинними товарами розуміються товари, для яких непов'язані особи у якості орієнтира (еталона) для встановлення ціни неконтрольованих операцій використовують котирувальні ціни. Перелік сировинних товарів затверджено урядовою постановою №1221 від 9 грудня 2020 р.

Форвардний або ф’ючерсний контракт — це договір, який засвідчує зобов'язання особи придбати (продати) базовий актив у певний час та на певних умовах у майбутньому, з фіксацією цін продажу під час укладення такого контракту. Базовим активом (предметом договору) можуть бути цінні папери, матеріальні або нематеріальні активи, а також кошти.

 

Джерело: FinClub


Теги: | форвард | ф’ючерс | контракт |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.