Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Міністерство фінансів США вперше в історії очолила жінка


26.01.2021 18:42

Сенат США переважною більшістю голосів підтримав призначення Джанет Йеллен на посаду міністра фінансів. Вона стала першою жінкою на посаді глави цього відомства.

Кандидатуру нового міністра фінансів США підтримали 84 сенатора від обох партій, передає Stockworld з посиланням на «Голос Америки».

"Затвердження міністра Йеллен розбиває ще одну "скляну стелю". У сфері, де домінують чоловіки, приємно нарешті побачити жінку, яка очолює Міністерство фінансів", - зазначила в своїй заяві сенатор-демократ Дайан Файнстейн.

74-річна Йеллен увійшла в історію в 2014 році, коли стала першою жінкою, яка очолила Федеральний резерв.

Мінфін США буде грати ключову роль в роботі з Конгресом над планами президента Джо Байдена з надання пакету економічної допомоги для подолання наслідків пандемії та виконанням його обіцянок інвестувати $ 2 трильйони в інфраструктуру, проекти з відновлюваної енергії, освіту і дослідження для підвищення конкурентоспроможності Америки.

Для виконання цих планів пропонується підвищити ставку корпоративного податку до 28% і збільшити податки для американців, які заробляють понад $ 400 тис. на рік.

Минулого тижня Йеллен сказала сенаторам, що їм необхідно підняти мінімальну погодинну оплату праці і "діяти масштабно" щодо заходів стимулювання економіки, інакше виникне ризик більш тривалої і болючою рецесії, викликаної пандемією.

 

Джерело: Stockworld


Теги: | Джанет Йеллен | Мінфін США | фінанси | США |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.