Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ очікує швидкого відновлення роботи вторинного ринку ОВДП


21.06.2022 15:04

Національний банк України очікує на швидке відновлення роботи вторинного ринку ОВДП.

Про це повідомив заступник глави Нацбанку Сергій Ніколайчук на пресбрифінгу у вівторок, 21 червня, передає «Інтерфакс-Україна».

"Ми розраховуємо, що Мінфін відновить ринкові основи розміщення своїх цінних паперів. Також очікуємо, що незабаром буде відновлено і роботу вторинного ринку державного ринку цінних паперів, який був заморожений відповідним рішенням Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку на початку війни", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів після презентації звіту про фінстабільність.

Нацбанк розглядає різні варіанти додаткових заходів, що допоможуть вдихнути життя у цей ринок, зазначив Ніколайчук.

Відповідаючи на запитання щодо ризиків зниження інтересу до первинного розміщення військових облігацій Мінфіном, якщо Нацбанк піде на створення вторинного їхнього ринку, заступник глави центробанку зазначив: "Дуже складно знизити інтерес до первинних розміщень військових облігацій Мінфіном, якщо цього інтересу і так немає".

"Коли облікова ставка становить 25% та високі інфляційні та девальваційні ризики, розміщувати ОВДП на первинному ринку під 10-11% складно для Мінфіну", – сказав Ніколайчук.

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | НБУ | ОВДП | бюджет | борг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.