Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НБУ підвищив облікову ставку до 7,5%


15.04.2021 14:37

Правління Національного банку України після підвищення облікової ставки в березні до 6,5% підвищило облікову ставку на 1 п.п. - до 7,5% річних з метою приведення інфляції до цілі.

"Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку на 1 в.п. до 7,5% річних. Цей крок спрямований на поступове сповільнення інфляції в другому півріччі 2021 року та повернення її до цілі 5% уже в першому півріччі 2022 року", - повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу регулятора.

Зазначається, що прогноз передбачає збереження облікової ставки на рівні 7,5% до кінця року. З огляду на поточну інфляційну динаміку цього має бути достатньо для приведення інфляції до цілі 5% у першому півріччі 2022 року.

Водночас більш відчутне зростання фундаментального інфляційного тиску, ніж очікується зараз, та погіршення інфляційних очікувань можуть потребувати подальшого посилення монетарної політики. Регулятор висловив готовність в такому разі продовжувати цикл підвищення облікової ставки до рівня, який забезпечить повернення інфляції до цілі 5% у першому півріччі 2022 року.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | НБУ | облікова ставка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.