Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР ініціює зміни до законодавства щодо судових зборів


29.05.2012 13:18

НКЦФПР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) 23 травня 2012 року внесла на розгляд Кабінету міністрів України законопроект «Про внесення змін до статті 5 закону України «Про судовий збір», що був розроблений регулятором.

«Наразі регулятор не звільнено від сплати судового збору за позовами у випадках порушення законодавства про цінні папери та акціонерні товариства, що спричиняє недостатньо оперативне реагування на них. Крім того, згідно до даного Закону, від сплати державного мита звільняється низка державних органів, що мають необхідність представляти власні інтереси та інтереси держави у судах. Відтак, Комісія запропонувала Кабінету міністрів підтримати нашу ініціативу більш оперативно представляти у судах інтереси інвесторів і, відповідно, покращити ефективність боротьби з правопорушеннями на ринку», - зауважив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР, доповідаючи на засіданні Уряду щодо суті змін.

Зокрема, законопроектом передбачається, що його реалізація не потребуватиме зайвих видатків, а кошти, які призначені для сплати судового збору, будуть спрямовуватися до держказни, що оптимізує рух бюджетних грошових ресурсів.

Проект закону вже погоджено профільними міністерствами та відомствами і передано до розгляду Парламентом.
 


Теги: | НКЦПФР | акціонерні товариства | судовий збір |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.