Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Сальвадор першим у світі легалізував Bitcoin


10.06.2021 11:36

Сальвадор став першою у світі країною, яка на законодавчому рівні схвалила використання криптовалюти в якості платіжного засобу.

Закон підтримали 62 з 84 представників Конгресу, попри побоювання, що це може вплинути на мільярдну програму з Міжнародним валютним фондом, пише FinClub з посиланням на Reuters.

Легалізувати криптовалюту запропонував президент Сальвадору Наїб Букеле. Він вважає це можливістю допомогти сальвадорцям, які живуть за межами країни, здійснювати перекази своїм родинам.

Букеле додав, що долар США при цьому залишиться законним платіжним засобом.

«Це принесе нашій країні фінансову доступність, інвестиції, туризм, інновації та економічний розвиток», - зазначив він.

Доларизована економіка Сальвадору значною мірою залежить від грошових переказів працівників з-за кордону. За даними Світового банку, у 2019 році вони становили 20% ВВП, або $6 млрд, що є одним з найвищих показників у світі.

Букеле наголосив, що використання біткоїну буде необов'язковим і не несе жодних ризиків для користувачів. Закон набуде чинності через 90 днів.

«Уряд гарантуватиме конвертацію криптовалюти з точною вартістю в доларах на момент кожної транзакції», - уточнив Букеле.

Експерти вважають, що перехід економіки на біткоїн може ускладнити переговори з МВФ, від якого Сальвадор прагне отримати понад $1 млрд.

Нагадаємо, голова Банку Англії назвав небезпечними криптовалюти та подібні їм активи.

Китай заборонив фінкомпаніям операції з криптовалютами через спекуляції.

Найбільша криптовалютна біржа Binance знаходиться під слідством за підозрою у відмиванні грошей і ухиленні від сплати податків.

 

Джерело: FinClub


Теги: | криптовалюта | біткоїн | Bitcoin | Сальвадор |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.