Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

S&P прогнозує падіння доходів мешканців Києва


17.11.2020 17:02

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s Global Ratings прогнозує скорочення валового внутрішнього продукту на душу населення Києва через економічну рецесію.

За прогнозом S&P, ВВП на душу населення столиці в поточному році скоротиться до 294 тис. грн з 304,6 тис. грн торік. Водночас очікується зростання ВВП до 324 тис. грн у 2021 році та до 349, 4 тис. грн у 2022-му, пише FinClub.

Зазначається, що ВВП на душу населення в Києві був у 3 рази вище національного торік.

Однак пандемія COVID-19 докорінно змінила перспективи економічного зростання України.

Водночас S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва на рівні «B» зі стабільним прогнозом.

Прогноз «стабільний» відображає очікування, що Київ збереже свою фінансову стійкість під час рецесії, пов'язаною з коронавірусною хворобою. У S&P очікують, що столична влада дотримуватиметься обмежень центрального уряду та повністю покриватиме дефіцит за рахунок накопичених резервів.

Прогноз S&P також враховує припущення, що місто збереже помірні запозичення в середньостроковій перспективі.

Київ також залишається найбільш процвітаючим регіоном України. Місто забезпечує понад 20% національного ВВП і зберігає сильний ринок праці з найнижчим рівнем безробіття в Україні. Крім того, незважаючи на загальну тенденцію до зниження по країні, Київ продовжує залучати мігрантів з усієї України.

S&P прогнозує падіння українського ВВП на 6% цьогоріч через COVID-19. Це призведе до різкого скорочення доходів Києва та додаткових витрат на подолання наслідків пандемії.

Водночас агентство вважає, що ці труднощі будуть тимчасовими, і місто відновить бюджетні показники у 2021-2022 роках.

Нагадаємо, у вересні S&P підтвердило суверенні рейтинги України в іноземній і національній валютах на рівні «B» зі стабільним прогнозом.

 

Джерело: FinClub


Теги: | S&P | прогноз | рейтинг | ВВП | COVID-19 | бюджет | доход |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.