Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

«Сталий розвиток, в тому числі у фінансах, - єдина прийнятна модель майбутнього», - Максим Лібанов, член НКЦПФР


02.11.2021 20:05

НКЦПФР давно опікується питаннями «зеленого» фінансування і надалі впроваджуватиме ESG-принципи в регулюванні. Про це розповів Максим Лібанов, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, на вебінарі «Прискорення сталого фінансування разом». Захід організували мережа SBFN (Sustainable Banking and Finance Network) та IFC (International Finance Corporation).

Про це йдеться на вебсайті регулятора.

«Сталий розвиток та ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) – вже певний час не тільки загальні вимоги чи світові тренди, це реальна необхідність для ледь не усього корпоративного сектору. Ми стаємо не тільки свідками, але й учасниками процесу, коли зелене фінансування та корпоративне управління на засадах ESG сприяє сталому розвитку бізнесу», - зазначив комісіонер.

Виступаючи на панельній дискусії «Інновації у співпраці для просування стабільного фінансування на різних ринках», пан Лібанов нагадав, що у липні 2021 року НКЦПФР систематизувала світові здобутки в частині Green Bonds і схвалила Рекомендації щодо реалізації або фінансування проектів екологічного спрямування шляхом емісії зелених облігацій. Документ готували з урахуванням нормативної бази та методичних рекомендацій провідних учасників ринку капіталів – Європейської комісії, Міжнародної асоціації ринків капіталу (ICMA), Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Світового банку (World Bank).

«Це величезний крок до розбудови ринку зелених облігацій в Україні. Сподіваємося, що бізнес незабаром скористається цим інструментом і випустить перші екологічні бонди», - додав він.

За словами комісіонера, наразі регулятор завершує текст Додатку з питань ESG до Кодексу корпоративного управління і незабаром представить його ринковій спільноті.

НКЦПФР офіційно приєдналась до SBFN у липні 2020 року. Мережа SBFN та IFC працюють з НКЦПФР над розробкою дорожньої карти сталого фінансування, формуванням нормативної бази та наданням методичної допомоги в розвитку банківських продуктів зеленого та кліматичного фінансування. Мережа сталого банкінгу – це добровільне об’єднання регуляторів фінансового сектору і банківських асоціацій із країн, що розвиваються. Метою діяльності є поліпшення екологічного, соціального та корпоративного управління в банківській сфері та розвитку фінансового ринку.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | екологічні бонди | зелені облігації | ESG | сталий розвиток | Максим Лібанов |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.