Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світові фондові ринки втратили $3 трлн через коронавірус


27.02.2020 09:59

Станом на 26 лютого світові акції падають вже п'ятий день поспіль через негативні повідомлення про поширення коронавірусу.

Індекс акцій MSCI World за останні чотири сесії втратив близько $3 трильйонів ринкової капіталізації на тлі повідомлень про поширення коронавірусу Covid-19 по світу, повідомляє Фінансовий клуб з посиланням на Reuters.

Азіатські ринки акції без урахування Японії впали на 1%, в той час як Токіо втратив 0,8% на тлі побоювань про скасування Олімпіади в липні через поширення коронавірусу.

Загальноєвропейський індекс акцій втратив 1%, а ф'ючерси на акції Уолл-стріт впали приблизно на 0,8%.

Напередодні європейські індекси впали на 3–5%, американські S&P 500 і Dow Jones втратили понад 3%.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 0,2% до $54,82 за барель, у той час як ф'ючерси на WTI додали 0,04% до $49,92 за барель.

Дохідність 10-річних облігацій США знизилася на 60 базисних пунктів з початку року. Прибутковість казначейських облігацій США за 10-річний і 30-річний період майже досягла рекордного мінімуму.

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що банк розвитку Китаю планує випустити до 14,25 млрд юанів (близько $2 млрд) спеціальних боргових облігацій для боротьби з коронавірусом.

Статки 500 найбагатших людей світу за один день зменшились на $140 млрд через коронавірус і падіння індексів на фондових біржах.

Пасивність інвесторів у тому числі через китайський коронавірус також стала однією з причин низьких результатів останнього розміщення українських ОВДП.

За останніми даними, внаслідок зараження китайським коронавірусом Covid-19 померли понад 2100 осіб. Число заражених перевищило 74,5 тис.

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | капітал | біржа | економіка | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.