Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

У 2022 році ЄС запустить семирічну програму підтримки, зокрема України


26.08.2021 09:50

Європейський союз у 2022 році запускає програму підтримки, адресатом якої стане зокрема і Україна.

Про це повідомила заступник генерального директора генерального директорату Європейської комісії з політики добросусідства та переговорів з розширення Катаріна Матернова на панельній дискусії в рамках саміту Кримської платформи в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

"З наступного року буде запущено нову багаторічну, семирічну програму підтримки, зокрема, України. З колегами ми працюємо над тим, щоб у кожному аспекті підтримки було щось таке, що може бути призначене півдню, південному сходу країни, що може допомогти протидії впливу і результатам анексії, що зможе сприяти реінтеграції цих територій в Україні", - сказала Матернова.

Як нагадує «BBC News Україна», 23 серпня в Києві пройшла найбільша міжнародна подія за часів незалежності України - форум "Кримська платформа". На ньому українська влада планувала обговорити шляхи повернення півострова, анексованого Росією.

У конференції взяли участь урядові делегації 45 країн: США, всіх членів ЄС, Грузії, Молдови, Туреччини, Північної Македонії, Австралії, Нової Зеландії, Японії, Канади, Ісландії. Серед них - дев'ять президентів, чотири прем'єр-міністри, 14 голів МЗС, а також інші політики і посли.

Таким чином, в саміті взяли участь всі країни ЄС і НАТО, країни G7 в повному складі та країни Нормандського формату за винятком РФ.

Українська влада розраховує, що "Кримська платформа" стане постійним майданчиком, який допоможе з часом повернути Крим.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна», «BBC News Україна»


Теги: | Кримська платформа | Крим | ЄС | Донбас | інтеграція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.