Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна 9 лютого позапланово запропонує 6-річні ОВДП і 16 лютого - ОВДП у доларах і євро


08.02.2021 17:06

Міністерство фінансів України на найближчих аукціонах 9 лютого додатково запропонує найбільш "довгі" 6-річні облігації внутрішньої держпозики (ОВДП), а за тиждень - 2-річні доларові ОВДП і річні ОВДП в євро.

Відповідні зміни в графік розміщення облігацій Мінфін оприлюднив на своєму сайті, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з ними, пропозицію на аукціоні 9 лютого буде також розширено річними паперами, обсяг яких буде, як і на цьому тижні, обмежено 1 млрд грн.

Крім того, як і планувалося раніше, покупцям будуть запропоновані ОВДП з погашенням через 6-міс. (обсяг обмежено 0,5 млрд грн), 1,5 року, 2 і 3 роки, а також 14-міс. доларові папери.

Раніше передбачалося, що 6-річні гривневі ОВДП будуть пропонуватися 23 лютого, проте в оновленому графіку цього дня вони відсутні, як і 14-міс. доларові ОВДП, які також були в графіку в його первісному вигляді.

Як повідомлялося, востаннє 6-річні ОВДП розміщувалися після довгої перерви 19 січня. Мінфіну вдалося продати їх на 1,15 млрд грн зі ставкою 12,5% річних.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ОВДП | борг | бюджет | ставка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.