Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна зможе заощадити $5 млрд за 2 роки внаслідок відстрочення платежів з обслуговування боргу


21.07.2022 11:03

Відстрочення платежів з обслуговування боргу по єврооблігаціям і варрантам у найближчі 2 роки дає змогу спрямувати заощаджені 5 млрд доларів на нагальні потреби: соціальний захист та грошове забезпечення військовослужбовців.

Про це йдеться в повідомленні НБУ з посиланням на міністра фінансів Сергія Марченка.

"Хочу подякувати країнам-членам G7 та членам Паризького клубу кредиторів, які погодились перенести виплати відсотків тіла основного боргу на 2 роки. Сподіваємось, що комерційні інвестори у наші цінні папери також підуть на ті умови, які ми їм запропонували. Адже у нас є 13 випусків цінних паперів, і по кожному із них ми запропонували інвесторам відстрочення строку виплати відсотків, і погашення тіла кредиту", - цитує міністра фінансів Сергія Марченка видання StockWorld.

Також він наголосив, що Україна завжди була порядним позичальником.

"Ми повертали все в терміни та зменшували обсяг державного боргу. Навіть за 5 місяців війни, ми здійснювали обслуговування наших видатків і боргів. Тому ми чесні перед інвесторами і провели попередню роз’яснювальну роботу", - зазначив міністр.

Група кредиторів України з країн "Великої сімки" (США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) та членів Паризького клубу кредиторів ("Група кредиторів") 20 липня оголосила про свій намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсотків до кінця 2023 року з можливістю продовження відстрочки на рік (до кінця 2024 року).



Джерело: StockWorld


Теги: | державний борг | облігації | кредит | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.