Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Українці отримали доступ до фінансової звітності компаній


28.05.2021 17:40

Державна податкова служба оприлюднила фінансову звітність компаній на Єдиному порталі відкритих даних та на власному веб-сайті.

Про це повідомляє пресслужба віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації.

ДПС виконала вимоги оновленої редакції 835 постанови про відкриті дані та оприлюднила фінансову звітність компаній.

Ця інформація містить відомості щодо доходів, збитків, активів та коштів, які знаходяться на балансі компаній, пише FinClub.

Відтак кожен українець може ознайомитись з реальним фінансовим становищем компаній та розміром сплачених ними податків до бюджету.

«Тривалий час бізнес в Україні не мав легального доступу до фінзвітності. У результаті, підприємці не могли приймати зважених рішень про співпрацю з партнерами, а іноземні компанії – оцінити реальну ситуацію на ринку України. Розуміння ринку дозволяє створити якісний та потрібний продукт, в цілому розвиває бізнес в Україні та відкриває можливості для зростання іноземних інвестицій», – зазначив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Відкрита фінансова звітність допоможе українському бізнесу:
- підвищити прозорість підписання угод з підрядниками;
- краще оцінити розвиток своєї компанії відносно ключових конкурентів та зрозуміти свою долю ринку;
- зменшити ризик співпраці з компаніями одноденками.

Відкриття інформації про фінансову звітність компаній – важливий етап у детінізації ринку та ще один крок до прозорості економіки держави. Знадобилося більше 3 років, аби її публікували у формі відкритих даних.

Раніше ця інформація була конфіденційною. Виключення становили приватні акціонерні товариства – їхня звітність була відкритою і вони були зобов’язані її регулярно публікувати.

 

Джерело: FinClub


Теги: | податки | Дія | звіт | ДПС |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.