Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Українські заробітчани подвоїли свої витрати в Польщі


20.02.2020 12:08

У 2019 році українці в Польщі витратили рекордну суму грошей - сума витрачених коштів за рік зросла у два рази, тоді як перекази до України майже не зросли.

Про це повідомляє аналітичний департамент Міжнародної компанії з аутстафінгу «Gremi personal» з посиланням на офіційні дані Центрального статистичного управління Польщі (Główny Urząd Statystyczny; GUS), повідомляє ЕП.

Зазначається, що за 2019 рік загальна сума витрачених українцями коштів у Польщі сягає $2,14 млрд, тоді як у 2018 році - вона була лише $1,05 млрд.

«Якщо орієнтуватися на офіційні дані Національного банку України, то українці перерахували з Польщі до України в 2019 році - $3,8 млрд, а у 2018 році - $3,6 млрд. Тобто бачимо стрімке зростання в два рази видатків українців саме на території Польщі, тоді як  перекази до України майже не зросли. Отже це негативна тенденція для економіки України», - заявив експерт з міжнародного працевлаштування та власник компанії з аутстафінгу «Gremi personal» Євген Кириченко.

За його словами, Україна потерпає не тільки від нестачі робочої сили, але й від того, що українці все більше надають переваг польським товарам, а не збільшують переведення грошей до України, де б вони витрачались на придбання товарів українських виробників.

Нагадаємо, минулого року заробітчани переказали $12 млрд в Україну.

Джерело: Економічна правда


Теги: | заробітчани | Польща | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.