Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд схвалив проведення огляду витрат у п’яти міністерствах


10.04.2019 11:55

Уряд схвалив розроблений Мінфіном проект розпорядження “Про проведення у 2019 році оглядів витрат державного бюджету в окремих сферах”.

У 2019 році до огляду витрат залучаються п’ять міністерств: МОН, МОЗ, Міненерговугілля, Мінсоцполітики та Мінагрополітики, в яких буде проведено огляди витрат у дев’яти сферах.

Огляд витрат (spendingreview) — ключовий елемент для створення ефективної системи планування бюджету на середньострокову перспективу. Така комплексна оцінка покаже, чи доцільно розподілені державні витрати, та допоможе виявити неефективні або неактуальні видатки. Таким чином, буде зрозуміло, які з програм заслуговують кращого фінансування, або, навпаки, кошти з яких варто перерозподілити на інші програми.

Огляди витрат будуть проводити спеціально створені робочі групи, до складу яких увійдуть представники відповідних міністерств та Мінфіну, а також незалежні експерти.

Робочі групи мають представити пропозиції щодо можливих варіантів досягнення цілі огляду, які мають бути цілком реальними з точки зору їх практичної реалізації.

До 1 грудня 2019 року робочі групи мають подати звіти про огляди витрат у відповідних сферах до Кабінету Міністрів. Зазначені міністерства мають оприлюднити такі звіти на своїх офіційних сайтах та представити їх на засіданні Уряду.

За підсумками таких оглядів Уряд прийматиме рішення, що є підставою для внесення пропозицій до Бюджетної декларації та проекту державного бюджету на плановий період.

 

Джерело: Міністерство фінансів України


Теги: | уряд | кабмін | бюджет | гроші |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.